Revision [457]

This is an old revision of VihreaKuula06 made by Heikki on 2019-06-15 22:47:14.

 

Vihreä kuula 06: Operaatio Kuokkavieras


<-- Vihreä Kuula 05

Torstai 7.6. 2018

Ryhmä on nukkunut yönsä -- toiset paremmin, Mari surkeasti, mutta Titan piristeet auttavat. Essi on illalla polttanut viimeisen sätkänsä.

Torstaiaamuna aamiaisella salin tai lenkin jälkeen. Karkkilaatikolta raporttia kasvinäytteistä: täysin erilaista kuin itiöt, mukana eläinperäistä ainetta hiiren raadosta. Näytteen juuret ovat seuranneet hiiren hermoratoja. Näyte hävitettiin polttamalla - mutta tuli aiheutti siementen koteloitumisen ja voisi edesauttaa sen leviämistä. Kasvit pitäisi hävittää myrkyillä. Puutarhalla kasvihuoneita ympäröivä kuollut kehä oli varmaankin aivan oikea eristämismenetelmä?

Uutisissa on maininta tulipalosta ja ammuskelusta Porttivaaralla, sekä maininta meteoriitista seudulla viime yönä. Timo tutkii lisää, mutta mitään tietoa osumapaikasta ei ole. Mari soittelee Kajaanin kuu -yhdistykselle ja hakee lisätietoja, laihoilla tuloksilla.

Kartalla on ollut kolme ympyrää: yksi etelässä Porttivaaralla (jossa on käyty) yksi kasvihuoneissa (joilla on käyty), ja yksi vähän sen itäpuolella (jota ei olla vielä nähty). Pohditaan kohteita. Kolmas ympyrä, Laura, Benthicin louhos? Ympyrä valitaan ensimmäiseksi. Land Roverilla paikalle, sitten tarpomista skutassa. Puolen tunnin haahuilun jälkeen päästään nyppylälle, josta näkee Granlundin kartanon palaneen päärakennuksen. Kukkulan huipulla on kivipaasia, jotka sojottavat omituisiin suuntiin. Essi poimii kivistä erikoisia jäkälänäytteitä. Antero kiikaroi Granlundin tilan suuntaan, ja näkee vartiointiliikkeen auton saapuvan sinne. Paikasta löytyy myös Brentin jälkiä, jotka lähtevät Granlundin puutarhan suuntaan.

Pohditaan tarvetta käydä kasvihuoneilla, mutta tätä ei lopulta nähdä tarpeellisena. Palataan autolle. Todetaan, että on käytännössä välttämätöntä selvittää, mitä Benthic olettaa tapahtuneen. Käydään vilkaisemassa toimistoa. Siellä roudataan asioita lastauslaiturilta merikonttiin, biologisessa suojavarustuksessa. Paikalla on Laura autoineen, pari Intersecuren vartijaa sekä vuokra-auto.

Antero jää kytikselle pitämään paikkaa silmällä. Essi askartelee ryhmälle pikaiset Poukama-kopiohaalarit (selkään spraymaalattu logo) sillä idealla, että nämä menevät läpi huonossa valossa.

Tällä välin karkkilaatikolla Titta ja Damianos poimivat Holopaisen jäänteet, roudaavat ne puolustusvoimien ambulanssiin ja kuljettavat krematoitavaksi. Krematointi menee vähän lomakesäädöksi, mutta lopulta jäänteet poltetaan. Damianos pudottaa Titan hotellille. Ryhmä jakaa tiedot.

Anterolta tulee ilmoitus, että kuormuri on saapunut noutamaan konttia. Ryhmä nousee nopeasti ajoneuvoihin ja lähtee keskeyttämään. Antero havainnoi tilannetta: kaljupäinen pukumies, latinohippi, pari Intersecuren tyyppiä. Intersecuren kaveri ojentaa alumiinisen turvasalkun kaljupäälle.
 (image: http://kuula.karmavector.org/images/Kuvitus/sideloader.gif)
Muu ryhmä saapuu autoineen paikalle ja pysyy etäisyyden päässä. Kontti nostetaan kuormurin lavalle. Kuormuri lähtee kohti Helsinkiä, ja Mari ja Essi lähtevät Land Roverilla perään; samalla soitetaan tukijoukkueelle ja pyydetään näitä apuun. Alumiinisalkku menee kaljupään ja hipin mukaan kohti pohjoista ja lentokenttää. Antero, Timo ja Titta lähtevät Passatilla näiden perään.

Lentokenttä on lyhyen matkan päässä. Parin punaisten valojen läpi ajon jälkeen Titta kiilaa auton tieltä. Antero syöksyy auton luokse, lyö ulos tulevaa miestä pistoolilla. Mies huutaa jotain "US State department, diplomatic immunity" mutta sitten isku menee perille. Salkku anastetaan, tyyppi lyödään rautoihin, Antero ja Timo juoksevat takaisin autolle Titta painaa kaasun pohjaan, ja lähtee takaisinpäin.

Titta kysyy mitä tapahtui, Antero raportoi. Titta ei ole riemuissaan siitä, että kaksikko saattoi kolkata diplomaatin. Tieto välitetään toiselle ryhmälle. Salkussa pelätään jäljitintä, joten se kääritään avaruushuopaan jottei signaalia ei lähde ulos. Salkku avataan sairaalan kellarin Faradayn häkissä. Sisältä löytyy useita kiintolevyjä, kryptattuja toki, jotka otetaan talteen.

Tiellä Kajaanin ja Iisalmen välillä taktinen ryhmä pysäyttää rekan ja avaa sen kontin Essille ja Marille. He vilkaisevat sisään, ja näkevät siellä ruumiinavausjäänteitä ja rihmastoa, osa kuollutta, osa paremmassa kunnossa. Sisään heitetään kaksi fosforikranaattia. Kontin palaessa taktinen tiimi poistuu etelään, Essi ja Mari pohjoiseen.

Ryhmä kohtaa jälleen hotellilla. Tehtävä todetaan enimmäkseen suoritetuksi.

Jälkiseuraukset:


Benthic vetäytyy Kajaanista epäselvissä oloissa. Uutisten mukaan Yhdysvaltain kansalaisen kimppuun on hyökätty, ja joku poltti Benthicin rekan etelään menevällä tiellä. Poliisi epäilee kaiken kaaoksen aiheuttajaksi järjestäytynttä rikollisuutta.

Essi käy vilkaisemassa louhosta, ihan osana oikeita töitään. Sen vedessä on paitsi raskasmetalleja, myös itiöitä. Essi toteaa louhoksen ympäristöhasardiksi ja esittää sitä suljettavaksi sekä puhdistettavaksi. Toimenpiteiden on tarkoitus estää vaaroja leviämästä täältä muualle.

Timo päättää olla ryhtymättä avaamaan kiintolevyjä.

Puutarha todetaan edelleen uhaksi, mutta se ei ole kiireellinen. Titta kirjoittaa raportin, joka suosittelee puutarhan tuhoamista jonkinlaisella aikavälillä.

Mari tukee omalta osaltaan teoriaa Benthicin ja järjestäytyneen rikollisuuden välienselvittelystä, mutta irtautuu itse selvittelystä aika nopeasti.

Antero hävittää aseistuksen, vaihtaa siviilikamoihin ja häipyy vähin äänin.

Essi ja Titta ajavat Land Roverin takaisin Helsinkiin ja debrieffaavat mennessään.

<-- Vihreä Kuula 05


CategoryPelit
There are no comments on this page.
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki