Revision history for VihreaKuula06


Revision [522]

Last edited on 2019-08-18 19:22:11 by AdminDare
Additions:
[[VihreaKuula05|<-- Vihreä Kuula 05]] -- [[VihreaKuula07|Vihreä Kuula 07 ;-->]]
[[VihreaKuula05|<-- Vihreä Kuula 05]] -- [[VihreaKuula07|Vihreä Kuula 07 ;-->]]
Deletions:
[[VihreaKuula05|<-- Vihreä Kuula 05]] -- [[VihreaKuula07|>-- Vihreä Kuula 07]]
[[VihreaKuula05|<-- Vihreä Kuula 05]] -- [[VihreaKuula07|>-- Vihreä Kuula 07]]


Revision [521]

Edited on 2019-08-18 19:21:22 by AdminDare
Additions:
[[VihreaKuula05|<-- Vihreä Kuula 05]] -- [[VihreaKuula07|>-- Vihreä Kuula 07]]
[[VihreaKuula05|<-- Vihreä Kuula 05]] -- [[VihreaKuula07|>-- Vihreä Kuula 07]]
Deletions:
[[VihreaKuula05|<-- Vihreä Kuula 05]]
[[VihreaKuula05|<-- Vihreä Kuula 05]]


Revision [517]

Edited on 2019-06-28 11:57:59 by Heikki
Additions:
Uutisissa on pieni maininta että retkeilijä oli kuullut laukauksia ja myöhemmin mustaa savua Porttivaaran kansallispuistossa, rivien välistä voi lukea että virkavalta on tulkinnut tapauksen nuorten häiriköinniksi, muistutellaan, että metsästys on kansallispuistojen alueella kiellettyä ja että vaikka metsäpalovaroitus ei olekaan voimassa, avotulen teko muille kuin nuotiopaikoille on ehdottomasti kiellettyä. lisäksi on paikallisuutinen havaitusta meteoriitista seudulla viime yönä. Timo tutkii lisää, mutta mitään tietoa osumapaikasta ei ole. Mari soittelee Kajaanin kuu -yhdistykselle ja hakee lisätietoja, laihoilla tuloksilla. Toiminnanjohtaja on kovasti innoissaan ilmiöstä ja sen saamasta huomiosta, mutta samalla topputtelee, että varsinainen meteori jää monesti tällaisissa olosuhteissa löytymättä, eikä kraaterikaan kuulemma ole yleensä sellainen kuin elokuvissa.
Kartalla on ollut kolme ympyrää: yksi etelässä Porttivaaralla (jossa on käyty) yksi kasvihuoneissa (joilla on käyty), ja yksi vähän sen itäpuolella (jota ei olla vielä nähty). Pohditaan kohteita. Kolmas ympyrä, Laura, Benthicin louhos? (ei, louhos on etelässä) Ympyrä valitaan ensimmäiseksi. Land Roverilla paikalle, sitten tarpomista skutassa. Puolen tunnin haahuilun jälkeen päästään nyppylälle, josta näkee Granlundin kartanon palaneen päärakennuksen. Kukkulan huipulla on kivipaasia, jotka sojottavat omituisiin suuntiin. Essi huomaa ja poimii kivistä erikoisia jäkälänäytteitä. Antero kiikaroi Granlundin tilan suuntaan, ja näkee vartiointiliikkeen auton poistuvan sieltä, rutiini vartiokierroksellako?. Paikasta löytyy myös jälkiä, jotka Mari tunnistaa samanlaisiksi joita jäi Brentin kengistä. Jäljet lähtevät Granlundin puutarhan suuntaan. Antero pohtii kukkulan kiviä ja vertailee niitä muistin pohjalta Suomesta löytyneisiin uhri /käräjäpaikkoihin, Hän luonnosetelee paikasta pienen kartan ruutuvihkoon, samanlaisen mikä yleensä tehdään argeologisilla kaivauksilla. Esillä on vähän kumma olo tästä paikasta ja hän on hetken kuulevinaan ääniä, ikään kuin vaimeaa laulua.
Essi pohtii hetken paikallisuutista ja että jos McCaslan on kulkenut laulamassa kaikissa kolmessa karttaan merkityssä paikassa, ja seuraavana yönä taivaalta iskee jotakin alueen keskelle, mutta hän ei oikeastaan halua jatkaa tätä ajatuslinjaa pidemmälle.
Pohditaan tarvetta käydä kasvihuoneilla, mutta tätä ei lopulta nähdä tarpeellisena. Palataan autolle. Todetaan, että on käytännössä välttämätöntä selvittää, mitä Benthic olettaa tapahtuneen. Käydään vilkaisemassa toimistoa. Siellä roudataan asioita lastauslaiturilta merikonttiin, biologisessa suojavarustuksessa. Paikalla on Laura autoineen, Benthickin tutkimushenkilökuntaa, pari Intersecuren vartijaa sekä vuokra-auto jota ei ole aiemmin näkynyt täällä.
Antero jää metsänreunaan kytikselle pitämään paikkaa silmällä. Essi askartelee ryhmälle pikaiset Poukama-kopiohaalarit (selkään spraymaalattu logo) sillä idealla, että nämä menevät läpi huonossa valossa Timo puistelee päätään Essin askarteluille.
Muu ryhmä saapuu autoineen paikalle ja pysyy etäisyyden päässä. Kontti nostetaan kuormurin lavalle. Hyttiin nousee kuljettajan lisäksi yksi Intensecuren vartija, Kuormuri lähtee kohti Helsinkiä, ja Mari ja Essi lähtevät Land Roverilla perään; samalla soitetaan tukijoukkueelle ja pyydetään näitä apuun. Alumiinisalkku menee kaljupään mukaan kohti pohjoista ja lentokenttää. Antero, Timo ja Titta lähtevät Passatilla näiden perään.
Lentokenttä on lyhyen matkan päässä. Titta joutuu ajamaan Kajaanin keskustassa päin punaisia säilyttääkseen kontaktin autoon. Keskustan jälkeen alkavalla rauhallisemmalla metsätaipaleella Titta kiilaa auton tieltä oppikirjamaisen vähäeleisellä manooverilla. Antero ja Timo syöksyvät vastakkaisen puolen ojaan rysähtäneen auton luokse, Antero lyö ulos horjuvaa miestä pistoolilla. Mies kohtaa merkkiä ja huutaa jotain "US ministery of foreign affairs, diplomatic courier!" mutta sitten isku menee perille. Antero uhkaa järkyttynyttä maahan lyötyä kaljupäätä aseella samalla kun Timo anastaa salkun autosta, tyyppi lyödään rautoihin ja sysätään pusikkoon, Antero ja Timo juoksevat takaisin autolle, "Takaisin Kajaaniin" huutaa Timo, Titta painaa kaasun pohjaan, tiuskaisee että olisi voinut kääntää auton valmiiksi jos häntä pidettäisiin vähän tilanteen tasalla ja kääntää auton raivokkaalla U-käännöksellä takaisin kohti Kajaania.
Häthätään kyhätty yksinkertainen suunnitelma syntyy ja sovitussa kohdalla tiellä Kajaanin ja Iisalmen välillä taktinen ryhmä pysäyttää rekan, lavastamalla liikenne onnettomuuden, tieosuudelle joka on nopeasti katsottu syrjäiseksi. Kello alkaa juosta, Intensecuren saattaja tekee ilmoituksen potentiaalisesta uhkatilanteesta ennen pysäytystä ja koska ei kuittaa sitä määräaikaan mennessä Intensecuren hälytyskeskus avaa etäyhteyden rekan kojelautaan asennettuun kameraan ja hälyttää poliisin, tähän kuluu pari minuuttia. Vartija ja rekkakuski taltutetaan onnekkaasti, ilman tappavan voimankäyttöön turvautumista, vartija on aseistettu, mutta hän ei lähde uhmaamaan ylivoimaa. Rekan matkustajat kahlehditaan nippusiteillä ja siirretään tienpientareelle silmät peitettynä, Aletaan miettiä kontin avaamista kun Mari kuulee VIRVEstä viranomaisviestiliikenteen lisääntyvän, aluehälytyskeskus ilmoittaa mahdollisesta arvokuljetusryöstöstä ja alkaa ohjata poliisi partioita kohteeseen, ensihätään Iisalmesta lähtee koirapartio ja Kajaanista tavallinen poliisipartio, kummallakin vasteaikaa parisen kymmentäminuuttia. Lavan nostimet tukkivat pääsyn kontin oville, minkä lisäksi merikontti on lukittu järein lukkosinetein, hetken kokeilujen jälkeen nosturi saadaan laskostettua pois edestä ja taktisen ryhmän varusteista löytyvät voimapihdit hoitavat sinetit. Essi ja Mari vilkaisevat sisään, ja näkevät siellä hyvin pakatuissa tutkimusvitriineissä ruumiinavausjäänteitä ja rihmastoa, osa kuollutta, osa paremmassa kunnossa. Sisään heitetään kaksi fosforikranaattia. Ennen Land Roverille palaamista Mari huutaa pari venäjänkielistä lausetta, toivoen että ne päätyisivät pientareelle kahlehdittujen korviin. Kontin palaessa taktinen tiimi poistuu etelään, Essi ja Mari pohjoiseen.
Suuresta kiusauksesta huolimatta Timo päättää olla ryhtymättä avaamaan kiintolevyjä. Levyt jätetään odottamaan kuljetusta karkkilaatikolle.
Deletions:
Uutisissa on pieni maininta että retkeilijä oli kuullut laukauksia ja myöhemmin mustaa savua Porttivaaran kansallispuistossa, rivien välistä voi lukea että virkavalta on tulkinnut tapauksen nuorten häiriköinniksi, muistutellaan, että metsästys on kansallispuistojen alueella kiellettyä ja että vaikka metsäpalovaroitus ei olekaan voimassa, avotulen teko muille kuin nuotiopaikoille on ehdottomasti kiellettyä. lisäksi on paikallisuutinen havaitusta meteoriitista seudulla viime yönä. Timo tutkii lisää, mutta mitään tietoa osumapaikasta ei ole. Mari soittelee Kajaanin kuu -yhdistykselle ja hakee lisätietoja, laihoilla tuloksilla.
Kartalla on ollut kolme ympyrää: yksi etelässä Porttivaaralla (jossa on käyty) yksi kasvihuoneissa (joilla on käyty), ja yksi vähän sen itäpuolella (jota ei olla vielä nähty). Pohditaan kohteita. Kolmas ympyrä, Laura, Benthicin louhos? Ympyrä valitaan ensimmäiseksi. Land Roverilla paikalle, sitten tarpomista skutassa. Puolen tunnin haahuilun jälkeen päästään nyppylälle, josta näkee Granlundin kartanon palaneen päärakennuksen. Kukkulan huipulla on kivipaasia, jotka sojottavat omituisiin suuntiin. Essi poimii kivistä erikoisia jäkälänäytteitä. Antero kiikaroi Granlundin tilan suuntaan, ja näkee vartiointiliikkeen auton saapuvan sinne. Paikasta löytyy myös Brentin jälkiä, jotka lähtevät Granlundin puutarhan suuntaan. Antero pohtii kukkulan kiviä ja vertailee niitä muistin pohjalta muihin Suomesta löytyneisiin vastaaviin, Hän luonnosetelee paikasta pienen argeologisen pohjapiirustuksen ruutuvihkoon. Esillä on kumma olo paikasta ja hän on hetken kuulevinaan ääniä, ikään kuin vaimeaa laulua.
Essi pohtii hetken että jos McCaslan on kulkenut laulamassa kaikissa kolmessa karttaan merkityssä paikassa, ja seuraavana yönä taivaalta iskee jotakin alueen keskelle, mutta hän ei oikeastaan halua jatkaa tätä ajatuslinjaa pidemmälle.
Pohditaan tarvetta käydä kasvihuoneilla, mutta tätä ei lopulta nähdä tarpeellisena. Palataan autolle. Todetaan, että on käytännössä välttämätöntä selvittää, mitä Benthic olettaa tapahtuneen. Käydään vilkaisemassa toimistoa. Siellä roudataan asioita lastauslaiturilta merikonttiin, biologisessa suojavarustuksessa. Paikalla on Laura autoineen, Benthickin tutkimushenkilökuntaa, pari Intersecuren vartijaa sekä vuokra-auto.
Antero jää kytikselle pitämään paikkaa silmällä. Essi askartelee ryhmälle pikaiset Poukama-kopiohaalarit (selkään spraymaalattu logo) sillä idealla, että nämä menevät läpi huonossa valossa Timo puistelee päätään Essin askarteluille.
Muu ryhmä saapuu autoineen paikalle ja pysyy etäisyyden päässä. Kontti nostetaan kuormurin lavalle. Hyttiin nousee kuljettajan lisäksi yksi Intensecuren työntekijä, Kuormuri lähtee kohti Helsinkiä, ja Mari ja Essi lähtevät Land Roverilla perään; samalla soitetaan tukijoukkueelle ja pyydetään näitä apuun. Alumiinisalkku menee kaljupään mukaan kohti pohjoista ja lentokenttää. Antero, Timo ja Titta lähtevät Passatilla näiden perään.
Lentokenttä on lyhyen matkan päässä. Titta joutuu ajamaan Kajaanin keskustassa päin punaisia säilyttääkseen kontaktin autoon. Keskustan jälkeen alkavalla rauhallisemmalla metsätaipaleella Titta kiilaa auton tieltä oppikirjamaisen vähäeleisellä manooverilla. Antero ja Timo syöksyvät vastakkaisen puolen ojaan rysähtäneen auton luokse, Antero lyö ulos horjuvaa miestä pistoolilla. Mies kohtaa merkkiä ja huutaa jotain "US ministery of foreign affairs, diplomatic courier!" mutta sitten isku menee perille. Antero uhkaa järkyttynyttä maahan lyötyä kaljupäätä aseella samalla kun Timo anastaa salkun autosta, tyyppi lyödään rautoihin ja sysätään pusikkoon, Antero ja Timo juoksevat takaisin autolle, "Takaisin Kajaaniin" huutaa Timo, Titta painaa kaasun pohjaan, tiuskaisee että olisi voinut kääntää auton valmiiksi jos häntä pidettäisiin vähän tilanteen tasalla ja kääntää auton raivokkaalla U-käännöksellä takaisin kohti Kajaania.
Häthätään kyhätty yksinkertainen suunnitelma syntyy ja sovitussa kohdalla tiellä Kajaanin ja Iisalmen välillä taktinen ryhmä pysäyttää rekan, lavastamalla liikenne onnettomuuden, tieosuudelle joka on nopeasti katsottu syrjäiseksi. Kello alkaa juosta, Intensecuren saattaja tekee ilmoituksen potentiaalisesta uhkatilanteesta ennen pysäytystä ja koska ei kuittaa sitä määräaikaan mennessä Intensecuren hälytyskeskus avaa etäyhteyden rekan kojelautaan asennettuun kameraan ja hälyttää poliisin, tähän kuluu pari minuuttia. Vartija ja rekkakuski taltutetaan onnekkaasti, ilman tappavan voimankäyttöön turvautumista, vartija on aseistettu, mutta hän ei lähde uhmaamaan ylivoimaa. Rekan matkustajat kahlehditaan nippusiteillä ja siirretään tienpientareelle, Aletaan miettiä kontin avaamista kun Mari kuulee VIRVEstä viranomaisviestiliikenteen lisääntyvän, kun aluehälytyskeskus ilmoittaa mahdollisesta arvokuljetusryöstöstä ja alkaa ohjata poliisi partioita kohteeseen, ensihätään Iisalmesta lähtee koirapartio ja Kajaanista tavallinen poliisipartio, kummallakin vasteaikaa parisen kymmentäminuuttia. Lavan nostimet tukkivat pääsyn kontin oville, minkä lisäksi merikontti on lukittu järein lukkosinetein, hetken kokeilujen jälkeen nosturi saadaan laskostettua pois edestä ja taktisen ryhmän varusteista löytyvät voimapihdit hoitavat sinetit. Essi ja Mari vilkaisevat sisään, ja näkevät siellä hyvin pakatuissa tutkimusvitriineissä ruumiinavausjäänteitä ja rihmastoa, osa kuollutta, osa paremmassa kunnossa. Sisään heitetään kaksi fosforikranaattia. Kontin palaessa taktinen tiimi poistuu etelään, Essi ja Mari pohjoiseen.
Timo päättää olla ryhtymättä avaamaan kiintolevyjä. Levyt jätetään odottamaan kuljetusta karkkilaatikolle.


Revision [516]

Edited on 2019-06-28 11:33:41 by Heikki
Additions:
Lentokenttä on lyhyen matkan päässä. Titta joutuu ajamaan Kajaanin keskustassa päin punaisia säilyttääkseen kontaktin autoon. Keskustan jälkeen alkavalla rauhallisemmalla metsätaipaleella Titta kiilaa auton tieltä oppikirjamaisen vähäeleisellä manooverilla. Antero ja Timo syöksyvät vastakkaisen puolen ojaan rysähtäneen auton luokse, Antero lyö ulos horjuvaa miestä pistoolilla. Mies kohtaa merkkiä ja huutaa jotain "US ministery of foreign affairs, diplomatic courier!" mutta sitten isku menee perille. Antero uhkaa järkyttynyttä maahan lyötyä kaljupäätä aseella samalla kun Timo anastaa salkun autosta, tyyppi lyödään rautoihin ja sysätään pusikkoon, Antero ja Timo juoksevat takaisin autolle, "Takaisin Kajaaniin" huutaa Timo, Titta painaa kaasun pohjaan, tiuskaisee että olisi voinut kääntää auton valmiiksi jos häntä pidettäisiin vähän tilanteen tasalla ja kääntää auton raivokkaalla U-käännöksellä takaisin kohti Kajaania.
Titta kysyy mitä tapahtui, Antero raportoi. Titta ei ole riemuissaan siitä, että kaksikko saattoi kolkata diplomaatin. Tieto välitetään toiselle ryhmälle. Salkussa pelätään jäljitintä, joten hetken pohdiskelun jälkeen se kääritään avaruushuopaan jottei signaalia lähde ulos. Ryhmä ajaa ympyrää lähiseudulla ja kysyy Damianokselta turvallista avauspaikkaa ja tämä ehdottaa keskus sairaalan kylmänsodan aikana rakennettuja kriisitiloja, ne suojattu EMP-pulssilla Faradyn häkillä, eikä niitä normaalisti juurikaan käytetä. Sisään päästään Damianoksen avulla. Salkku on tukevaa tekoa, eikä se avaudu tyylikkäästi, mutta voima ja järeät työkalut purevat lopulta, Sisältä löytyy useita kiintolevyjä, kryptattuja toki, jotka otetaan talteen.
Essi ja Mari seuraavat rekkaa, Mari on jatkuvassa yhteydessä Kajaaniin jääneisiin sekä etelän suunnasta lähestyvään taktiseen ryhmään ja pitää näitä tilanteen tasalla, hän tajuaa samalla että on tavannut operaattorin (Orapihlaja) jonka kanssa keskustelee, omaan värväykseensä liittyvässä tilanteessa. Mari huomaa että miehellä on moraalinen ristiriita rekan pysäyttämisestä, paikalla on vielä ilmeisesti ulkopuolisia siviilejäkin, Mari tekee oikean psykologisen tulkinnan ja onnistuu vahvistamaan miestä vetoamalla tämän velvollisuuden tuntoon ja vähemmän haitan periaatteeseen.
{{image url="images/Kuvitus/matkalla.gif"}} {{image url="images/Kuvitus/pysatys_2.gif"}}
Häthätään kyhätty yksinkertainen suunnitelma syntyy ja sovitussa kohdalla tiellä Kajaanin ja Iisalmen välillä taktinen ryhmä pysäyttää rekan, lavastamalla liikenne onnettomuuden, tieosuudelle joka on nopeasti katsottu syrjäiseksi. Kello alkaa juosta, Intensecuren saattaja tekee ilmoituksen potentiaalisesta uhkatilanteesta ennen pysäytystä ja koska ei kuittaa sitä määräaikaan mennessä Intensecuren hälytyskeskus avaa etäyhteyden rekan kojelautaan asennettuun kameraan ja hälyttää poliisin, tähän kuluu pari minuuttia. Vartija ja rekkakuski taltutetaan onnekkaasti, ilman tappavan voimankäyttöön turvautumista, vartija on aseistettu, mutta hän ei lähde uhmaamaan ylivoimaa. Rekan matkustajat kahlehditaan nippusiteillä ja siirretään tienpientareelle, Aletaan miettiä kontin avaamista kun Mari kuulee VIRVEstä viranomaisviestiliikenteen lisääntyvän, kun aluehälytyskeskus ilmoittaa mahdollisesta arvokuljetusryöstöstä ja alkaa ohjata poliisi partioita kohteeseen, ensihätään Iisalmesta lähtee koirapartio ja Kajaanista tavallinen poliisipartio, kummallakin vasteaikaa parisen kymmentäminuuttia. Lavan nostimet tukkivat pääsyn kontin oville, minkä lisäksi merikontti on lukittu järein lukkosinetein, hetken kokeilujen jälkeen nosturi saadaan laskostettua pois edestä ja taktisen ryhmän varusteista löytyvät voimapihdit hoitavat sinetit. Essi ja Mari vilkaisevat sisään, ja näkevät siellä hyvin pakatuissa tutkimusvitriineissä ruumiinavausjäänteitä ja rihmastoa, osa kuollutta, osa paremmassa kunnossa. Sisään heitetään kaksi fosforikranaattia. Kontin palaessa taktinen tiimi poistuu etelään, Essi ja Mari pohjoiseen.
Deletions:
Lentokenttä on lyhyen matkan päässä. Titta joutuu ajamaan Kajaanin keskustassa päin punaisia säilyttääkseen kontaktin autoon. Keskustan jälkeen alkavalla rauhallisemmalla metsätaipaleella Titta kiilaa auton tieltä oppikirjamaisen vähäeleisellä manooverilla. Antero ja Timo syöksyvät vastakkaisen puolen ojaan rysähtäneen auton luokse, Antero lyö ulos horjuvaa miestä pistoolilla. Mies kohtaa merkkiä ja huutaa jotain "US ministery of foreign affairs, diplomatic courier!" mutta sitten isku menee perille. Antero uhkaa järkyttynyttä maahan lyötyä kaljupäätä aseella samalla kun Timo anastaa salkun autosta, tyyppi lyödään rautoihin ja sysätään pusikkoon, Antero ja Timo juoksevat takaisin autolle Titta painaa kaasun pohjaan, ja lähtee takaisinpäin.
Titta kysyy mitä tapahtui, Antero raportoi. Titta ei ole riemuissaan siitä, että kaksikko saattoi kolkata diplomaatin. Tieto välitetään toiselle ryhmälle. Salkussa pelätään jäljitintä, joten hetken pohdiskelun jälkeen se kääritään avaruushuopaan jottei signaalia lähde ulos. Ryhmä ajaa ympyrää lähiseudulla ja kysyy Damianokselta turvallista avauspaikkaa ja tämä ehdottaa keskus sairaalan kylmänsodan aikana rakennettuja kriisitiloja, ne suojattu EMP-pulssilla Faradyn häkillä, eikä niitä normaalisti juurikaan käytetä. Sisään päästään Damianoksen avulla. Salkku on tukevaa tekoa, mutta se saadaan lopulta voimalla ja järeillä työkaluilla avattua, Sisältä löytyy useita kiintolevyjä, kryptattuja toki, jotka otetaan talteen.
Titta ja Mari seuraavat rekkaa, Mari on jatkuvassa yhteydessä Kajaaniin jääneisiin sekä etelän suunnasta lähestyvään taktiseen ryhmään ja pitää näitä tilanteen tasalla, hän tajuaa samalla että on tavannut operaattorin (Orapihlaja) jonka kanssa keskustelee, omaan värväykseensä liittyvässä tilanteessa. Mari huomaa että miehellä on moraalinen dilemma rekan pysäyttämisestä, koska paikalla on siviilejäkin, Mari tekee oikean psykologisen tulkinnan ja onnistuu vahvistamaan miestä vetoamalla tämän velvollisuuden tuntoon ja vähemmän haitan periaatteeseen.
{{image url="images/Kuvitus/matkalla.gif"}} {{image url="images/Kuvitus/pysatys_2.gif"}}
Häthätään kyhätty yksinkertainen suunnitelma syntyy ja sovitussa kohdalla tiellä Kajaanin ja Iisalmen välillä taktinen ryhmä pysäyttää rekan, lavastamalla liikenne onnettomuuden, tieosuudelle joka on nopeasti katsottu syrjäiseksi. Kello alkaa juosta, Intensecuren saattaja tekee ilmoituksen potentiaalisesta uhkatilanteesta ennen pysäytystä ja koska ei kuittaa sitä määräaikaan mennessä Intensecuren hälytyskeskus avaa etäyhteyden rekan kojelautaan asennettuun kameraan ja hälyttää poliisin, tähän kuluu pari minuuttia. Vartija ja rekkakuski taltutetaan onnekkaasti, ilman tappavan voimankäyttöön turvautumista, vartija on aseistettu, mutta hän ei lähde uhmaamaan ylivoimaa. Rekan matkustajat kahlehditaan nippusiteillä ja siirretään tienpientareelle, Mari kuulee VIRVEstä viranomaisviestiliikenteen lisääntyvän, kun aluehälytyskeskus ilmoittaa mahdollisesta arvokuljetusryöstöstä ja alkaa ohjata poliisi partioita kohteeseen, ensihätään Iisalmesta lähtee koirapartio ja Kajaanista tavallinen poliisipartio, kummallakin vasteaikaa parisen kymmentäminuuttia. Lavan nostimet tukkivat pääsyn kontin oville, minkä lisäksi merikontti on lukittu järein lukkosinetein, hetken kokeilujen jälkeen nosturi saadaan laskostettua pois edestä ja taktisen ryhmän varusteista löytyvät voimapihdit hoitavat sinetit. Essi ja Mari vilkaisevat sisään, ja näkevät siellä hyvin pakatuissa tutkimusvitriineissä ruumiinavausjäänteitä ja rihmastoa, osa kuollutta, osa paremmassa kunnossa. Sisään heitetään kaksi fosforikranaattia. Kontin palaessa taktinen tiimi poistuu etelään, Essi ja Mari pohjoiseen.


Revision [515]

Edited on 2019-06-28 11:21:32 by Heikki
Additions:
Lentokenttä on lyhyen matkan päässä. Titta joutuu ajamaan Kajaanin keskustassa päin punaisia säilyttääkseen kontaktin autoon. Keskustan jälkeen alkavalla rauhallisemmalla metsätaipaleella Titta kiilaa auton tieltä oppikirjamaisen vähäeleisellä manooverilla. Antero ja Timo syöksyvät vastakkaisen puolen ojaan rysähtäneen auton luokse, Antero lyö ulos horjuvaa miestä pistoolilla. Mies kohtaa merkkiä ja huutaa jotain "US ministery of foreign affairs, diplomatic courier!" mutta sitten isku menee perille. Antero uhkaa järkyttynyttä maahan lyötyä kaljupäätä aseella samalla kun Timo anastaa salkun autosta, tyyppi lyödään rautoihin ja sysätään pusikkoon, Antero ja Timo juoksevat takaisin autolle Titta painaa kaasun pohjaan, ja lähtee takaisinpäin.
Deletions:
Lentokenttä on lyhyen matkan päässä. Titta joutuu ajamaan Kajaanin keskustassa päin punaisia säilyttääkseen kontaktin autoon. Keskustan jälkeen alkavalla rauhallisemmalla metsätaipaleella Titta kiilaa auton tieltä oppikirjamaisen vähäeleisellä manooverilla. Antero ja Timo syöksyvät auton luokse, Antero lyö ulos horjuvaa miestä pistoolilla. Mies kohtaa merkkiä ja huutaa jotain "US ministery of foreign affairs, diplomatic courier!" mutta sitten isku menee perille. Antero uhkaa järkyttynyttä maahan lyötyä kaljupäätä aseella samalla kun Timo anastaa salkun autosta, tyyppi lyödään rautoihin ja sysätään pusikkoon, Antero ja Timo juoksevat takaisin autolle Titta painaa kaasun pohjaan, ja lähtee takaisinpäin.


Revision [514]

Edited on 2019-06-28 11:19:17 by Heikki
Additions:
===On the road===
Deletions:
====On the road====


Revision [513]

Edited on 2019-06-28 11:18:39 by Heikki
Additions:
====On the road====


Revision [512]

Edited on 2019-06-28 11:17:06 by Heikki
Additions:
Häthätään kyhätty yksinkertainen suunnitelma syntyy ja sovitussa kohdalla tiellä Kajaanin ja Iisalmen välillä taktinen ryhmä pysäyttää rekan, lavastamalla liikenne onnettomuuden, tieosuudelle joka on nopeasti katsottu syrjäiseksi. Kello alkaa juosta, Intensecuren saattaja tekee ilmoituksen potentiaalisesta uhkatilanteesta ennen pysäytystä ja koska ei kuittaa sitä määräaikaan mennessä Intensecuren hälytyskeskus avaa etäyhteyden rekan kojelautaan asennettuun kameraan ja hälyttää poliisin, tähän kuluu pari minuuttia. Vartija ja rekkakuski taltutetaan onnekkaasti, ilman tappavan voimankäyttöön turvautumista, vartija on aseistettu, mutta hän ei lähde uhmaamaan ylivoimaa. Rekan matkustajat kahlehditaan nippusiteillä ja siirretään tienpientareelle, Mari kuulee VIRVEstä viranomaisviestiliikenteen lisääntyvän, kun aluehälytyskeskus ilmoittaa mahdollisesta arvokuljetusryöstöstä ja alkaa ohjata poliisi partioita kohteeseen, ensihätään Iisalmesta lähtee koirapartio ja Kajaanista tavallinen poliisipartio, kummallakin vasteaikaa parisen kymmentäminuuttia. Lavan nostimet tukkivat pääsyn kontin oville, minkä lisäksi merikontti on lukittu järein lukkosinetein, hetken kokeilujen jälkeen nosturi saadaan laskostettua pois edestä ja taktisen ryhmän varusteista löytyvät voimapihdit hoitavat sinetit. Essi ja Mari vilkaisevat sisään, ja näkevät siellä hyvin pakatuissa tutkimusvitriineissä ruumiinavausjäänteitä ja rihmastoa, osa kuollutta, osa paremmassa kunnossa. Sisään heitetään kaksi fosforikranaattia. Kontin palaessa taktinen tiimi poistuu etelään, Essi ja Mari pohjoiseen.
Deletions:
Häthätään kyhätty yksinkertainen suunnitelma syntyy ja sovitussa kohdalla tiellä Kajaanin ja Iisalmen välillä taktinen ryhmä pysäyttää rekan, lavastamalla liikenne onnettomuuden, tieosuudelle joka on nopeasti katsottu syrjäiseksi. Kello alkaa juosta, Intensecuren saattaja tekee ilmoituksen potentiaalisesta uhkatilanteesta ennen pysäytystä ja koska ei kuittaa sitä määräaikaan mennessä Intensecuren hälytyskeskus avaa etäyhteyden rekan kojelautaan asennettuun kameraan ja hälyttää poliisin, tähän kuluu pari minuuttia. Vartija ja rekkakuski taltutetaan onnekkaasti, ilman tappavan voimankäyttöön turvautumista, vartija on aseistettu, mutta hän ei lähde uhmaamaan ylivoimaa. Rekan matkustajat kahlehditaan ja siirretään tienpientareelle, Mari kuulee VIRVEstä viranomaisviestiliikenteen lisääntyvän, Häke ilmoittaa mahdollisesta arvokuljetusryöstöstä, Iisalmesta lähtee koirapartio ja Kajaanista tavallinen poliisipartio, kummallakin vasteaikaa parisen kymmentä minuuttia. Lavan nostimet tukkivat pääsyn kontin oville, minkä lisäksi merikontti on lukittu järein lukkosinetein, hetken kokeilujen jälkeen nosturi saadaan laskostettua pois edestä ja taktisen ryhmän varusteista löytyvät voimapihdit hoitavat sinetit. Essi ja Mari vilkaisevat sisään, ja näkevät siellä hyvin pakatuissa tutkimusvitriineissä ruumiinavausjäänteitä ja rihmastoa, osa kuollutta, osa paremmassa kunnossa. Sisään heitetään kaksi fosforikranaattia. Kontin palaessa taktinen tiimi poistuu etelään, Essi ja Mari pohjoiseen.


Revision [511]

Edited on 2019-06-26 08:38:13 by Heikki
Additions:
Titta ja Mari seuraavat rekkaa, Mari on jatkuvassa yhteydessä Kajaaniin jääneisiin sekä etelän suunnasta lähestyvään taktiseen ryhmään ja pitää näitä tilanteen tasalla, hän tajuaa samalla että on tavannut operaattorin (Orapihlaja) jonka kanssa keskustelee, omaan värväykseensä liittyvässä tilanteessa. Mari huomaa että miehellä on moraalinen dilemma rekan pysäyttämisestä, koska paikalla on siviilejäkin, Mari tekee oikean psykologisen tulkinnan ja onnistuu vahvistamaan miestä vetoamalla tämän velvollisuuden tuntoon ja vähemmän haitan periaatteeseen.
Häthätään kyhätty yksinkertainen suunnitelma syntyy ja sovitussa kohdalla tiellä Kajaanin ja Iisalmen välillä taktinen ryhmä pysäyttää rekan, lavastamalla liikenne onnettomuuden, tieosuudelle joka on nopeasti katsottu syrjäiseksi. Kello alkaa juosta, Intensecuren saattaja tekee ilmoituksen potentiaalisesta uhkatilanteesta ennen pysäytystä ja koska ei kuittaa sitä määräaikaan mennessä Intensecuren hälytyskeskus avaa etäyhteyden rekan kojelautaan asennettuun kameraan ja hälyttää poliisin, tähän kuluu pari minuuttia. Vartija ja rekkakuski taltutetaan onnekkaasti, ilman tappavan voimankäyttöön turvautumista, vartija on aseistettu, mutta hän ei lähde uhmaamaan ylivoimaa. Rekan matkustajat kahlehditaan ja siirretään tienpientareelle, Mari kuulee VIRVEstä viranomaisviestiliikenteen lisääntyvän, Häke ilmoittaa mahdollisesta arvokuljetusryöstöstä, Iisalmesta lähtee koirapartio ja Kajaanista tavallinen poliisipartio, kummallakin vasteaikaa parisen kymmentä minuuttia. Lavan nostimet tukkivat pääsyn kontin oville, minkä lisäksi merikontti on lukittu järein lukkosinetein, hetken kokeilujen jälkeen nosturi saadaan laskostettua pois edestä ja taktisen ryhmän varusteista löytyvät voimapihdit hoitavat sinetit. Essi ja Mari vilkaisevat sisään, ja näkevät siellä hyvin pakatuissa tutkimusvitriineissä ruumiinavausjäänteitä ja rihmastoa, osa kuollutta, osa paremmassa kunnossa. Sisään heitetään kaksi fosforikranaattia. Kontin palaessa taktinen tiimi poistuu etelään, Essi ja Mari pohjoiseen.
Deletions:
Titta ja Mari seuraavat rekkaa, Mari on jatkuvassa yhteydessä Kajaaniin jääneisiin sekä taktiseen ryhmään ja pitää näitä tilanteen tasalla, hän tajuaa samalla että on tavannut operaattorin (Orapihlaja) jonka kanssa keskustelee, omaan värväykseensä liittyvässä tilanteessa. Mari huomaa että miehellä on moraalinen dilemma rekan pysäyttämisestä, koska paikalla on siviilejäkin, Mari tekee oikean psykologisen tulkinnan ja onnistuu vahvistamaan miestä vetoamalla tämän velvollisuuden tuntoon ja vähemmän haitan periaatteeseen.
Häthätään kyhätty yksinkertainen suunnitelma syntyy ja sovitussa kohdalla tiellä Kajaanin ja Iisalmen välillä taktinen ryhmä pysäyttää rekan, lavastamalla liikenne onnettomuuden, toivottavasti rauhalliselle metsäosuudelle. Kello alkaa juosta, Intensecuren saattaja tekee ilmoituksen potentiaalisesta uhkatilanteesta ennen pysäytystä ja koska ei kuittaa sitä määräaikaan mennessä Intensecuren hälytyskeskus avaa etäyhteyden rekan kojelautaan asennettuun kameraan ja hälyttää poliisin, tähän kuluu pari minuuttia. Vartija ja rekkakuski taltutetaan onnekkaasti, ilman tappavan voimankäyttöön turvautumista. Rekan matkustajat kahlehditaan ja siirretään tienpientareelle, Mari kuulee VIRVEstä viestiliikenteen lisääntyvän, Häke ilmoittaa mahdollisesta arvokuljetusryöstöstä, Iisalmesta lähtee koirapartio ja Kajaanista tavallinen poliisipartio, kummallakin vasteaikaa parisen kymmentä minuuttia. Lavan nostimet tukkivat pääsyn kontin oville, minkä lisäksi merikontti on lukittu järein lukkosinetein, hetken kokeilujen jälkeen nosturi saadaan laskostettua pois edestä ja taktisen ryhmän varusteista löytyvät voimapihdit hoitavat sinetit. Essi ja Mari vilkaisevat sisään, ja näkevät siellä hyvin pakatuissa tutkimusvitriineissä ruumiinavausjäänteitä ja rihmastoa, osa kuollutta, osa paremmassa kunnossa. Sisään heitetään kaksi fosforikranaattia. Kontin palaessa taktinen tiimi poistuu etelään, Essi ja Mari pohjoiseen.


Revision [510]

Edited on 2019-06-26 00:42:31 by Heikki
Additions:
Häthätään kyhätty yksinkertainen suunnitelma syntyy ja sovitussa kohdalla tiellä Kajaanin ja Iisalmen välillä taktinen ryhmä pysäyttää rekan, lavastamalla liikenne onnettomuuden, toivottavasti rauhalliselle metsäosuudelle. Kello alkaa juosta, Intensecuren saattaja tekee ilmoituksen potentiaalisesta uhkatilanteesta ennen pysäytystä ja koska ei kuittaa sitä määräaikaan mennessä Intensecuren hälytyskeskus avaa etäyhteyden rekan kojelautaan asennettuun kameraan ja hälyttää poliisin, tähän kuluu pari minuuttia. Vartija ja rekkakuski taltutetaan onnekkaasti, ilman tappavan voimankäyttöön turvautumista. Rekan matkustajat kahlehditaan ja siirretään tienpientareelle, Mari kuulee VIRVEstä viestiliikenteen lisääntyvän, Häke ilmoittaa mahdollisesta arvokuljetusryöstöstä, Iisalmesta lähtee koirapartio ja Kajaanista tavallinen poliisipartio, kummallakin vasteaikaa parisen kymmentä minuuttia. Lavan nostimet tukkivat pääsyn kontin oville, minkä lisäksi merikontti on lukittu järein lukkosinetein, hetken kokeilujen jälkeen nosturi saadaan laskostettua pois edestä ja taktisen ryhmän varusteista löytyvät voimapihdit hoitavat sinetit. Essi ja Mari vilkaisevat sisään, ja näkevät siellä hyvin pakatuissa tutkimusvitriineissä ruumiinavausjäänteitä ja rihmastoa, osa kuollutta, osa paremmassa kunnossa. Sisään heitetään kaksi fosforikranaattia. Kontin palaessa taktinen tiimi poistuu etelään, Essi ja Mari pohjoiseen.
Deletions:
Häthätään kyhätty yksinkertainen suunnitelma syntyy ja sovitussa kohdalla tiellä Kajaanin ja Iisalmen välillä taktinen ryhmä pysäyttää rekan, lavastamalla liikenne onnettomuuden, toivottavasti rauhalliselle metsäosuudelle. Kello alkaa juosta, Intensecuren saattaja tekee ilmoituksen potentiaalisesta uhkatilanteesta ennen pysäytystä ja koska ei kuittaa sitä määräaikaan mennessä Intensecuren hälytyskeskus avaa etäyhteyden rekan kojelautaan asennettuun kameraan ja hälyttää poliisin, tähän kuluu pari minuuttia. Vartija ja rekkakuski taltutetaan onnekkaasti, ilman tappavan voimankäyttöön turvautumista. Rekan matkustajat kahlehditaan ja siirretään tienpientareelle, Mari kuulee VIRVEstä viestiliikenteen lisääntyvän, Häke ilmoittaa mahdollisesta arvokuljetusryöstöstä, Iisalmesta lähtee koirapartio ja Kajaanista tavallinen poliisipartio, kummallakin vasteaikaa parisen kymmentä minuuttia. Lavan nostimet tukkivat pääsyn kontin oville, minkä lisäksi merikontti on lukittu järein lukkosinetein, hetken kokeilujen jälkeen nosturi saadaan laskostettua pois edestä ja mutta taktisen ryhmän varusteista löytyvät voimapihdit hoitavat sinetit. Essi ja Mari vilkaisevat sisään, ja näkevät siellä hyvin pakatuissa tutkimusvitriineissä ruumiinavausjäänteitä ja rihmastoa, osa kuollutta, osa paremmassa kunnossa. Sisään heitetään kaksi fosforikranaattia. Kontin palaessa taktinen tiimi poistuu etelään, Essi ja Mari pohjoiseen.


Revision [509]

Edited on 2019-06-26 00:39:17 by Heikki
Additions:
Häthätään kyhätty yksinkertainen suunnitelma syntyy ja sovitussa kohdalla tiellä Kajaanin ja Iisalmen välillä taktinen ryhmä pysäyttää rekan, lavastamalla liikenne onnettomuuden, toivottavasti rauhalliselle metsäosuudelle. Kello alkaa juosta, Intensecuren saattaja tekee ilmoituksen potentiaalisesta uhkatilanteesta ennen pysäytystä ja koska ei kuittaa sitä määräaikaan mennessä Intensecuren hälytyskeskus avaa etäyhteyden rekan kojelautaan asennettuun kameraan ja hälyttää poliisin, tähän kuluu pari minuuttia. Vartija ja rekkakuski taltutetaan onnekkaasti, ilman tappavan voimankäyttöön turvautumista. Rekan matkustajat kahlehditaan ja siirretään tienpientareelle, Mari kuulee VIRVEstä viestiliikenteen lisääntyvän, Häke ilmoittaa mahdollisesta arvokuljetusryöstöstä, Iisalmesta lähtee koirapartio ja Kajaanista tavallinen poliisipartio, kummallakin vasteaikaa parisen kymmentä minuuttia. Lavan nostimet tukkivat pääsyn kontin oville, minkä lisäksi merikontti on lukittu järein lukkosinetein, hetken kokeilujen jälkeen nosturi saadaan laskostettua pois edestä ja mutta taktisen ryhmän varusteista löytyvät voimapihdit hoitavat sinetit. Essi ja Mari vilkaisevat sisään, ja näkevät siellä hyvin pakatuissa tutkimusvitriineissä ruumiinavausjäänteitä ja rihmastoa, osa kuollutta, osa paremmassa kunnossa. Sisään heitetään kaksi fosforikranaattia. Kontin palaessa taktinen tiimi poistuu etelään, Essi ja Mari pohjoiseen.
Deletions:
Häthätään kyhätty yksinkertainen suunnitelma syntyy ja sovitussa kohdalla tiellä Kajaanin ja Iisalmen välillä taktinen ryhmä pysäyttää rekan, lavastamalla liikenne onnettomuuden, toivottavasti rauhalliselle metsäosuudelle. Intensecuren saattaja ja rekkakuski taltutetaan onnekkaasti, ilman tappavan voimankäyttöön turvautumista. Lavan nostimet tukkivat pääsyn kontin oville, minkä lisäksi merikontti on lukittu järein lukkosinetein, hetken kokeilujen jälkeen nosturi saadaan laskostettua pois edestä ja mutta taktisen ryhmän varusteista löytyvät voimapihdit hoitavat sinetit. Essi ja Mari vilkaisevat sisään, ja näkevät siellä hyvin pakatuissa tutkimusvitriineissä ruumiinavausjäänteitä ja rihmastoa, osa kuollutta, osa paremmassa kunnossa. Sisään heitetään kaksi fosforikranaattia. Kontin palaessa taktinen tiimi poistuu etelään, Essi ja Mari pohjoiseen.


Revision [508]

Edited on 2019-06-26 00:22:59 by Heikki
Additions:
Titta ja Mari seuraavat rekkaa, Mari on jatkuvassa yhteydessä Kajaaniin jääneisiin sekä taktiseen ryhmään ja pitää näitä tilanteen tasalla, hän tajuaa samalla että on tavannut operaattorin (Orapihlaja) jonka kanssa keskustelee, omaan värväykseensä liittyvässä tilanteessa. Mari huomaa että miehellä on moraalinen dilemma rekan pysäyttämisestä, koska paikalla on siviilejäkin, Mari tekee oikean psykologisen tulkinnan ja onnistuu vahvistamaan miestä vetoamalla tämän velvollisuuden tuntoon ja vähemmän haitan periaatteeseen.
Deletions:
Titta ja Mari seuraavat rekkaa, Mari on jatkuvassa yhteydessä Kajaaniin jääneisiin sekä taktiseen ryhmään ja pitää näitä tilanteen tasalla, hän tajuaa samalla että on tavannut operaattorin (Orapihlaja) jonka kanssa keskustelee, omaan värväykseensä liittyvässä tilanteessa. Mari huomaa että miehellä on moraalinen dilemma rekan pysäyttämisestä, koska paikalla on siviilejäkin, Mari tekee oikean psykologisen tulkinnan ja onnistuu vahvistamaan miestä vetoamalla tämän velvollisuuden tuntoon ja vähemmän haitan periaatteeseen.


Revision [507]

Edited on 2019-06-26 00:18:21 by Heikki
Additions:
{{image url="images/Kuvitus/varmistaja.gif"}} {{image url="images/Kuvitus/nosturi.gif"}} {{image url="images/Kuvitus/seal.gif"}} {{image url="images/Kuvitus/rekka.gif"}}


Revision [506]

Edited on 2019-06-24 16:46:52 by Heikki
Additions:
Alkuperäisen skenaarion kuilu saanut vaikutteita tuosta: https://en.wikipedia.org/wiki/Berkeley_Pit
Deletions:


Revision [505]

Edited on 2019-06-24 16:43:11 by Heikki
Additions:
Arc Dream Publishingin scenaario Extremophilia, lokalisoituna Suomeen ja Kajaaniin, lisätty paloja Chaosium inc:n At Your Door kampanijasta, ja sekoitettu omiin ideoihin ja paloiteltuihin juonikuvioihin.
Deletions:
Arc Dream Publishingin scenaario Extremophilia, rankasti lokalisoituna Suomeen ja Kajaaniin, lisätty paloja Chaosium inc:n At Your Door kampanijasta, ja sekoitettu omiin ideoihin ja paloiteltuihin juonikuvioihin.


Revision [504]

Edited on 2019-06-24 16:40:42 by Heikki
Additions:
Titta kysyy mitä tapahtui, Antero raportoi. Titta ei ole riemuissaan siitä, että kaksikko saattoi kolkata diplomaatin. Tieto välitetään toiselle ryhmälle. Salkussa pelätään jäljitintä, joten hetken pohdiskelun jälkeen se kääritään avaruushuopaan jottei signaalia lähde ulos. Ryhmä ajaa ympyrää lähiseudulla ja kysyy Damianokselta turvallista avauspaikkaa ja tämä ehdottaa keskus sairaalan kylmänsodan aikana rakennettuja kriisitiloja, ne suojattu EMP-pulssilla Faradyn häkillä, eikä niitä normaalisti juurikaan käytetä. Sisään päästään Damianoksen avulla. Salkku on tukevaa tekoa, mutta se saadaan lopulta voimalla ja järeillä työkaluilla avattua, Sisältä löytyy useita kiintolevyjä, kryptattuja toki, jotka otetaan talteen.
Titta ja Mari seuraavat rekkaa, Mari on jatkuvassa yhteydessä Kajaaniin jääneisiin sekä taktiseen ryhmään ja pitää näitä tilanteen tasalla, hän tajuaa samalla että on tavannut operaattorin (Orapihlaja) jonka kanssa keskustelee, omaan värväykseensä liittyvässä tilanteessa. Mari huomaa että miehellä on moraalinen dilemma rekan pysäyttämisestä, koska paikalla on siviilejäkin, Mari tekee oikean psykologisen tulkinnan ja onnistuu vahvistamaan miestä vetoamalla tämän velvollisuuden tuntoon ja vähemmän haitan periaatteeseen.
Häthätään kyhätty yksinkertainen suunnitelma syntyy ja sovitussa kohdalla tiellä Kajaanin ja Iisalmen välillä taktinen ryhmä pysäyttää rekan, lavastamalla liikenne onnettomuuden, toivottavasti rauhalliselle metsäosuudelle. Intensecuren saattaja ja rekkakuski taltutetaan onnekkaasti, ilman tappavan voimankäyttöön turvautumista. Lavan nostimet tukkivat pääsyn kontin oville, minkä lisäksi merikontti on lukittu järein lukkosinetein, hetken kokeilujen jälkeen nosturi saadaan laskostettua pois edestä ja mutta taktisen ryhmän varusteista löytyvät voimapihdit hoitavat sinetit. Essi ja Mari vilkaisevat sisään, ja näkevät siellä hyvin pakatuissa tutkimusvitriineissä ruumiinavausjäänteitä ja rihmastoa, osa kuollutta, osa paremmassa kunnossa. Sisään heitetään kaksi fosforikranaattia. Kontin palaessa taktinen tiimi poistuu etelään, Essi ja Mari pohjoiseen.
Deletions:
Titta kysyy mitä tapahtui, Antero raportoi. Titta ei ole riemuissaan siitä, että kaksikko saattoi kolkata diplomaatin. Tieto välitetään toiselle ryhmälle. Salkussa pelätään jäljitintä, joten hetken pohdiskelun jälkeen se kääritään avaruushuopaan jottei signaalia lähde ulos. Ryhmä kysyy Damianokselta turvallista avauspaikkaa ja tämä ehdottaa sairaalan signaalisuojattuja kellaritiloja, kriisiajan varastoja ja johtotiloja. Sisään päästään Damianoksen avulla. Salkku on tukevaa tekoa, mutta se saadaan lopulta voimalla ja järeillä työkaluilla avattua, Sisältä löytyy useita kiintolevyjä, kryptattuja toki, jotka otetaan talteen.
Titta ja Mari seuraavat rekkaa, Mari on jatkuvassa yhteydessä taktiseen ryhmään ja pitää näitä tilanteen tasalla, hän tajuaa samalla että on tavannut operaattorin (Orapihlaja) jonka kanssa keskustelee, omaan värväykseensä liittyvässä tilanteessa. Mari huomaa että miehellä on moraalinen dilemma rekan pysäyttämisestä, koska paikalla on siviilejäkin, Mari tekee oikean psykologisen tulkinnan ja onnistuu vahvistamaan miestä vetoamalla tämän velvollisuuden tuntoon ja vähemmän haitan periaatteeseen.
Suunnitelma syntyy ja sovitussa kohdalla tiellä Kajaanin ja Iisalmen välillä taktinen ryhmä pysäyttää rekan, lavastamalla liikenne onnettomuuden, toivottavasti rauhalliselle metsäosuudelle. Intensecuren saattaja ja rekkakuski taltutetaan onnekkaasti, ilman tappavan voimankäyttöön tukeutumista. Merikontti on lukittu järein lukkosinetein, mutta taktisen ryhmän varusteista löytyy voimapihdit joilla Miikkael rikkoo sinetit ja avaa kontin. Essi ja Mari vilkaisevat sisään, ja näkevät siellä hyvin pakatuissa tutkimusvitriineissä ruumiinavausjäänteitä ja rihmastoa, osa kuollutta, osa paremmassa kunnossa. Sisään heitetään kaksi fosforikranaattia. Kontin palaessa taktinen tiimi poistuu etelään, Essi ja Mari pohjoiseen.


Revision [503]

Edited on 2019-06-24 16:24:14 by Heikki
Additions:
{{image url="images/Kuvitus/Tie.gif"}}


Revision [502]

Edited on 2019-06-24 16:22:32 by Heikki
Additions:
{{image url="images/Kuvitus/matkalla.gif"}} {{image url="images/Kuvitus/pysatys_2.gif"}}
Deletions:
{{image url="images/Kuvitus/matkalla.gif"}} {{image url="images/Kuvitus/Tie.gif"}}


Revision [501]

Edited on 2019-06-24 12:38:33 by Heikki
Additions:
===Pelinjohdollisia kommentteja===
Arc Dream Publishingin scenaario Extremophilia, rankasti lokalisoituna Suomeen ja Kajaaniin, lisätty paloja Chaosium inc:n At Your Door kampanijasta, ja sekoitettu omiin ideoihin ja paloiteltuihin juonikuvioihin.


Revision [500]

Edited on 2019-06-23 15:39:11 by Heikki
Additions:
Hoikankankaan varuskunnan yli-lääkäri, lääkintäkapteeni Saara Järvelä (Damianos) on toistaiseksi pidätetty virasta, tutkinnassa on löytynyt joitakin epäselvyyksiä papereissa, Järvelä on epäiltynä ainakin virkavirheestä ja Poliisi selvittää mahdollista yhteyttä Benthickin vyyhtiin.
Deletions:
Hoikankankaan varuskunnan yli-lääkäri, lääkintäkapteeni Saara Järvelä (Damianos) on toistaiseksi pidätetty virasta, tutkinnassa on löytynyt joitakin epäselvyyksiä papereissa, Järvelä on epäiltynä ainakin virkavirheestä ja Poliisi selvittää mahdollista yhteyttä Benthickiin.


Revision [499]

Edited on 2019-06-23 15:27:32 by Heikki
Additions:
Lentokenttä on lyhyen matkan päässä. Titta joutuu ajamaan Kajaanin keskustassa päin punaisia säilyttääkseen kontaktin autoon. Keskustan jälkeen alkavalla rauhallisemmalla metsätaipaleella Titta kiilaa auton tieltä oppikirjamaisen vähäeleisellä manooverilla. Antero ja Timo syöksyvät auton luokse, Antero lyö ulos horjuvaa miestä pistoolilla. Mies kohtaa merkkiä ja huutaa jotain "US ministery of foreign affairs, diplomatic courier!" mutta sitten isku menee perille. Antero uhkaa järkyttynyttä maahan lyötyä kaljupäätä aseella samalla kun Timo anastaa salkun autosta, tyyppi lyödään rautoihin ja sysätään pusikkoon, Antero ja Timo juoksevat takaisin autolle Titta painaa kaasun pohjaan, ja lähtee takaisinpäin.
Titta kysyy mitä tapahtui, Antero raportoi. Titta ei ole riemuissaan siitä, että kaksikko saattoi kolkata diplomaatin. Tieto välitetään toiselle ryhmälle. Salkussa pelätään jäljitintä, joten hetken pohdiskelun jälkeen se kääritään avaruushuopaan jottei signaalia lähde ulos. Ryhmä kysyy Damianokselta turvallista avauspaikkaa ja tämä ehdottaa sairaalan signaalisuojattuja kellaritiloja, kriisiajan varastoja ja johtotiloja. Sisään päästään Damianoksen avulla. Salkku on tukevaa tekoa, mutta se saadaan lopulta voimalla ja järeillä työkaluilla avattua, Sisältä löytyy useita kiintolevyjä, kryptattuja toki, jotka otetaan talteen.
Titta ja Mari seuraavat rekkaa, Mari on jatkuvassa yhteydessä taktiseen ryhmään ja pitää näitä tilanteen tasalla, hän tajuaa samalla että on tavannut operaattorin (Orapihlaja) jonka kanssa keskustelee, omaan värväykseensä liittyvässä tilanteessa. Mari huomaa että miehellä on moraalinen dilemma rekan pysäyttämisestä, koska paikalla on siviilejäkin, Mari tekee oikean psykologisen tulkinnan ja onnistuu vahvistamaan miestä vetoamalla tämän velvollisuuden tuntoon ja vähemmän haitan periaatteeseen.
Suunnitelma syntyy ja sovitussa kohdalla tiellä Kajaanin ja Iisalmen välillä taktinen ryhmä pysäyttää rekan, lavastamalla liikenne onnettomuuden, toivottavasti rauhalliselle metsäosuudelle. Intensecuren saattaja ja rekkakuski taltutetaan onnekkaasti, ilman tappavan voimankäyttöön tukeutumista. Merikontti on lukittu järein lukkosinetein, mutta taktisen ryhmän varusteista löytyy voimapihdit joilla Miikkael rikkoo sinetit ja avaa kontin. Essi ja Mari vilkaisevat sisään, ja näkevät siellä hyvin pakatuissa tutkimusvitriineissä ruumiinavausjäänteitä ja rihmastoa, osa kuollutta, osa paremmassa kunnossa. Sisään heitetään kaksi fosforikranaattia. Kontin palaessa taktinen tiimi poistuu etelään, Essi ja Mari pohjoiseen.
Deletions:
Lentokenttä on lyhyen matkan päässä. Titta joutuu ajamaan Kajaanin keskustassa päin punaisia säilyttääkseen kontaktin autoon. Keskustan jälkeen alkavalla rauhallisemmalla metsätaipaleella Titta kiilaa auton tieltä oppikirjamaisen vähäeleisellä manooverilla. Antero syöksyy auton luokse, lyö ulos horjuvaa miestä pistoolilla. Mies kohtaa merkkiä ja huutaa jotain "US ministery of foreign affairs, diplomatic courier!" mutta sitten isku menee perille. Antero uhkaa järkyttynyttä maahan lyötyä kaljupäätä aseella samalla kun Timo anastaa salkun autosta, tyyppi lyödään rautoihin, Antero ja Timo juoksevat takaisin autolle Titta painaa kaasun pohjaan, ja lähtee takaisinpäin.
Titta kysyy mitä tapahtui, Antero raportoi. Titta ei ole riemuissaan siitä, että kaksikko saattoi kolkata diplomaatin. Tieto välitetään toiselle ryhmälle. Salkussa pelätään jäljitintä, joten se kääritään avaruushuopaan jottei signaalia ei lähde ulos. Ryhmä kysyy Damianokselta turvallista avauspaikkaa ja tämä ehdottaa sairaalan signaalisuojattuja kellaritiloja. Salkku on tukevaa tekoa, mutta se saadaan lopulta voimalla ja järeillä työkaluilla avattua, Sisältä löytyy useita kiintolevyjä, kryptattuja toki, jotka otetaan talteen.
Titta ja Mari seuraavat rekkaa, Mari on jatkuvassa yhteydessä taktiseen ryhmään ja pitää näitä tilanteen tasalla, hän tajuaa samalla että on tavannut operaattorin (Orapihlaja) jonka kanssa keskustelee, omaan värväykseensä liittyvässä tilanteessa. Mari huomaa että miehellä on moraalinen dilemma rekan pysäyttämisestä, koska paikalla on siviilejäkin, Mari tekee oikean psykologisen tulkinnan ja onnistuu vahvistamaan miehen moraalia vetoamalla tämän velvollisuuden tuntoon.
Tiellä Kajaanin ja Iisalmen välillä taktinen ryhmä pysäyttää rekan. Merikontti on lukittu järein lukkosinetein, mutta taktisen ryhmän varusteista löytyy voimapihdit jolla kontti saadaan auki. Essi ja Mari vilkaisevat sisään, ja näkevät siellä hyvin pakatuissa tutkimusvitriineissä ruumiinavausjäänteitä ja rihmastoa, osa kuollutta, osa paremmassa kunnossa. Sisään heitetään kaksi fosforikranaattia. Kontin palaessa taktinen tiimi poistuu etelään, Essi ja Mari pohjoiseen.


Revision [498]

Edited on 2019-06-23 15:13:54 by Heikki
Additions:
{{image url="images/Kuvitus/Lentoasema.gif"}}
{{image url="images/Kuvitus/respa.gif"}}
Deletions:
{{image url="images/Kuvitus/respa.gif"}}
{{image url="images/Kuvitus/kautava.gif"}}


Revision [497]

Edited on 2019-06-23 12:30:16 by Heikki
Additions:
{{image url="images/Kuvitus/gears.gif"}} {{image url="images/Kuvitus/steering.gif"}} {{image url="images/Kuvitus/Kiilaus_2.gif"}} {{image url="images/Kuvitus/juoksu.gif"}}
Deletions:
{{image url="images/Kuvitus/gears.gif"}}{{image url="images/Kuvitus/steering.gif"}}{{image url="images/Kuvitus/Kiilaus_2.gif"}}{{image url="images/Kuvitus/juoksu.gif"}}


Revision [496]

Edited on 2019-06-23 12:29:36 by Heikki
Additions:
{{image url="images/Kuvitus/gears.gif"}}{{image url="images/Kuvitus/steering.gif"}}{{image url="images/Kuvitus/Kiilaus_2.gif"}}{{image url="images/Kuvitus/juoksu.gif"}}
Deletions:
{{image url="images/Kuvitus/gears.gif"}}{{image url="images/Kuvitus/steering.gif"}}{{image url="images/Kuvitus/kiilaus_2.gif"}}{{image url="images/Kuvitus/juoksu.gif"}}


Revision [495]

Edited on 2019-06-23 12:28:54 by Heikki
Additions:
{{image url="images/Kuvitus/gears.gif"}}{{image url="images/Kuvitus/steering.gif"}}{{image url="images/Kuvitus/kiilaus_2.gif"}}{{image url="images/Kuvitus/juoksu.gif"}}


Revision [494]

Edited on 2019-06-19 23:30:26 by Heikki
Additions:
{{image url="images/Kuvitus/matkalla.gif"}} {{image url="images/Kuvitus/Tie.gif"}}
Deletions:
{{image url="images/Kuvitus/matkalla.gif"}}{{image url="images/Kuvitus/Tie.gif"}}


Revision [493]

Edited on 2019-06-19 23:29:58 by Heikki
Additions:
{{image url="images/Kuvitus/matkalla.gif"}}{{image url="images/Kuvitus/Tie.gif"}}
Deletions:
{{image url="images/Kuvitus/Tie.gif"}} {{image url="images/Kuvitus/matkalla.gif"}}


Revision [492]

Edited on 2019-06-19 23:28:59 by Heikki
Additions:
{{image url="images/Kuvitus/Tie.gif"}} {{image url="images/Kuvitus/matkalla.gif"}}
Deletions:
{{image url="images/Kuvitus/Tie.gif"}}


Revision [491]

Edited on 2019-06-18 22:51:44 by Heikki
Additions:
Benthic vetäytyy Kajaanista epäselvissä oloissa. Uutisten mukaan Yhdysvaltain kansalaisen kimppuun on hyökätty, (Mies paljastuu Akiaso nimisen lääkealan yrityksen työntekijäksi, (eikä hänellä ole diplomaatti statusta)) ja joku poltti Benthicin vuokraaman rekan etelään menevällä tiellä. Poliisi epäilee kaiken kaaoksen aiheuttajaksi järjestäytynttä rikollisuutta.
Deletions:
Benthic vetäytyy Kajaanista epäselvissä oloissa. Uutisten mukaan Yhdysvaltain kansalaisen kimppuun on hyökätty, (Mies paljastuu Akiaso nimisen lääkealan yrityksen työntekijäksi, (eikä hänellä ei ole diplomaatti statusta)) ja joku poltti Benthicin vuokraaman rekan etelään menevällä tiellä. Poliisi epäilee kaiken kaaoksen aiheuttajaksi järjestäytynttä rikollisuutta.


Revision [490]

Edited on 2019-06-18 22:36:14 by Heikki
Additions:
Benthickiä epäillään ainakin ympäristörikoksista, tutkimus mahdollisesta yhteydestä vanhemman-konstaapeli Jaakkolan kuolemaan jatkuu.
Deletions:
Benthickiä epäillään ainakin ympäristörikoksista, tutkimus yhteydestä vanhempi-konstaapeli Jaakkolan kuolemaan jatkuu.


Revision [489]

Edited on 2019-06-18 22:35:14 by Heikki
Additions:
{{image url="images/Kuvitus/respa.gif"}}
{{image url="images/Kuvitus/kautava.gif"}}
Deletions:
{{image url="images/Kuvitus/respa.gif"}}


Revision [488]

Edited on 2019-06-18 21:19:29 by Heikki

No Differences

Revision [487]

Edited on 2019-06-18 21:18:31 by Heikki
Additions:
Kajaanissa Antero ajaa kolhitun Passatin syrjäiselle metsätielle ja käyttää vielä yhden polttoheitteen sen tuhoamiseen.
Antero pakkaa aseistuksen odottamaan kuljetusta karkkilaatikolle, vaihtaa siviilikamoihin ja häipyy vähin äänin.
Deletions:
Antero hävittää aseistuksen, vaihtaa siviilikamoihin ja häipyy vähin äänin.


Revision [486]

Edited on 2019-06-18 21:15:05 by Heikki
Additions:
{{image url="images/Kuvitus/Talvivaara_2.gif"}}
Deletions:
{{image url="images/Kuvitus/talvivaara_2.gif"}}


Revision [485]

Edited on 2019-06-18 21:14:44 by Heikki
Additions:
{{image url="images/Kuvitus/talvivaara_2.gif"}}


Revision [484]

Edited on 2019-06-18 21:12:47 by Heikki
Additions:
{{image url="images/Kuvitus/respa.gif"}}
Deletions:
{{image url="images/Kuvitus/respa.gif"}}{{image url="images/Kuvitus/respa.gif"}}


Revision [483]

Edited on 2019-06-18 21:12:14 by Heikki
Additions:
{{image url="images/Kuvitus/respa.gif"}}{{image url="images/Kuvitus/respa.gif"}}
Deletions:
{{image url="images/Kuvitus/respa.gif"}} {{image url="images/Kuvitus/respa.gif"}}


Revision [482]

Edited on 2019-06-18 21:11:22 by Heikki
Additions:
{{image url="images/Kuvitus/respa.gif"}} {{image url="images/Kuvitus/respa.gif"}}
Deletions:


Revision [481]

Edited on 2019-06-18 21:05:52 by Heikki
Additions:
Benthickiä epäillään ainakin ympäristörikoksista, tutkimus yhteydestä vanhempi-konstaapeli Jaakkolan kuolemaan jatkuu.


Revision [480]

Edited on 2019-06-18 07:03:04 by Heikki
Additions:
Kartalla on ollut kolme ympyrää: yksi etelässä Porttivaaralla (jossa on käyty) yksi kasvihuoneissa (joilla on käyty), ja yksi vähän sen itäpuolella (jota ei olla vielä nähty). Pohditaan kohteita. Kolmas ympyrä, Laura, Benthicin louhos? Ympyrä valitaan ensimmäiseksi. Land Roverilla paikalle, sitten tarpomista skutassa. Puolen tunnin haahuilun jälkeen päästään nyppylälle, josta näkee Granlundin kartanon palaneen päärakennuksen. Kukkulan huipulla on kivipaasia, jotka sojottavat omituisiin suuntiin. Essi poimii kivistä erikoisia jäkälänäytteitä. Antero kiikaroi Granlundin tilan suuntaan, ja näkee vartiointiliikkeen auton saapuvan sinne. Paikasta löytyy myös Brentin jälkiä, jotka lähtevät Granlundin puutarhan suuntaan. Antero pohtii kukkulan kiviä ja vertailee niitä muistin pohjalta muihin Suomesta löytyneisiin vastaaviin, Hän luonnosetelee paikasta pienen argeologisen pohjapiirustuksen ruutuvihkoon. Esillä on kumma olo paikasta ja hän on hetken kuulevinaan ääniä, ikään kuin vaimeaa laulua.
Pohditaan tarvetta käydä kasvihuoneilla, mutta tätä ei lopulta nähdä tarpeellisena. Palataan autolle. Todetaan, että on käytännössä välttämätöntä selvittää, mitä Benthic olettaa tapahtuneen. Käydään vilkaisemassa toimistoa. Siellä roudataan asioita lastauslaiturilta merikonttiin, biologisessa suojavarustuksessa. Paikalla on Laura autoineen, Benthickin tutkimushenkilökuntaa, pari Intersecuren vartijaa sekä vuokra-auto.
Antero jää kytikselle pitämään paikkaa silmällä. Essi askartelee ryhmälle pikaiset Poukama-kopiohaalarit (selkään spraymaalattu logo) sillä idealla, että nämä menevät läpi huonossa valossa Timo puistelee päätään Essin askarteluille.
Talouspuolen tutkinnassa on toistaiseksi selvinnyt, että Benthickin omistaa Benthic Enterprises inc, yksityisessä omistuksessa oleva Bermudalta toimiva Holding-yhtiö, Benthic Enterprisen taas omistaa Delawarelainen Akiaso Inc. jonka omistukset puolestaan tuntuvat liittyvän Luxemburista, Alankomaista, Singaporesta ja kanaalin saarilta käsin toimiviin sijoitusyhtiöihin. Vyyhti on sekava ja tutkinta jatkuu.

Hoikankankaan varuskunnan yli-lääkäri, lääkintäkapteeni Saara Järvelä (Damianos) on toistaiseksi pidätetty virasta, tutkinnassa on löytynyt joitakin epäselvyyksiä papereissa, Järvelä on epäiltynä ainakin virkavirheestä ja Poliisi selvittää mahdollista yhteyttä Benthickiin.
Deletions:
Kartalla on ollut kolme ympyrää: yksi etelässä Porttivaaralla (jossa on käyty) yksi kasvihuoneissa (joilla on käyty), ja yksi vähän sen itäpuolella (jota ei olla vielä nähty). Pohditaan kohteita. Kolmas ympyrä, Laura, Benthicin louhos? Ympyrä valitaan ensimmäiseksi. Land Roverilla paikalle, sitten tarpomista skutassa. Puolen tunnin haahuilun jälkeen päästään nyppylälle, josta näkee Granlundin kartanon palaneen päärakennuksen. Kukkulan huipulla on kivipaasia, jotka sojottavat omituisiin suuntiin. Essi poimii kivistä erikoisia jäkälänäytteitä. Antero kiikaroi Granlundin tilan suuntaan, ja näkee vartiointiliikkeen auton saapuvan sinne. Paikasta löytyy myös Brentin jälkiä, jotka lähtevät Granlundin puutarhan suuntaan. Antero pohtii kukkulan kiviä ja vertailee niitä muistin pohjalta muihin Suomesta löytyneisiin vastaaviin, Hän luonnosetelee paikasta pienen argeologisen pohjapiirustuksen ruutuvihkoon. Esillä on kumma olo paikasta ja hän on hetken kuulevinaan ääniä, ikään kuin laulua.
Pohditaan tarvetta käydä kasvihuoneilla, mutta tätä ei lopulta nähdä tarpeellisena. Palataan autolle. Todetaan, että on käytännössä välttämätöntä selvittää, mitä Benthic olettaa tapahtuneen. Käydään vilkaisemassa toimistoa. Siellä roudataan asioita lastauslaiturilta merikonttiin, biologisessa suojavarustuksessa. Paikalla on Laura autoineen, pari Intersecuren vartijaa sekä vuokra-auto.
Antero jää kytikselle pitämään paikkaa silmällä. Essi askartelee ryhmälle pikaiset Poukama-kopiohaalarit (selkään spraymaalattu logo) sillä idealla, että nämä menevät läpi huonossa valossa.
Hoikankankaan varuskunnan yli-lääkäri, lääkintäkapteeni Saara Järvelä on toistaiseksi pidätetty virasta, tutkinnassa on löytynyt joitakin epäselvyyksiä papereissa, Järvelä on epäiltynä virkavirheestä ja Poliisi selvittää mahdollista yhteyttä Benthickiin.


Revision [479]

Edited on 2019-06-18 00:35:07 by Heikki
Additions:
Muu ryhmä saapuu autoineen paikalle ja pysyy etäisyyden päässä. Kontti nostetaan kuormurin lavalle. Hyttiin nousee kuljettajan lisäksi yksi Intensecuren työntekijä, Kuormuri lähtee kohti Helsinkiä, ja Mari ja Essi lähtevät Land Roverilla perään; samalla soitetaan tukijoukkueelle ja pyydetään näitä apuun. Alumiinisalkku menee kaljupään mukaan kohti pohjoista ja lentokenttää. Antero, Timo ja Titta lähtevät Passatilla näiden perään.
Lentokenttä on lyhyen matkan päässä. Titta joutuu ajamaan Kajaanin keskustassa päin punaisia säilyttääkseen kontaktin autoon. Keskustan jälkeen alkavalla rauhallisemmalla metsätaipaleella Titta kiilaa auton tieltä oppikirjamaisen vähäeleisellä manooverilla. Antero syöksyy auton luokse, lyö ulos horjuvaa miestä pistoolilla. Mies kohtaa merkkiä ja huutaa jotain "US ministery of foreign affairs, diplomatic courier!" mutta sitten isku menee perille. Antero uhkaa järkyttynyttä maahan lyötyä kaljupäätä aseella samalla kun Timo anastaa salkun autosta, tyyppi lyödään rautoihin, Antero ja Timo juoksevat takaisin autolle Titta painaa kaasun pohjaan, ja lähtee takaisinpäin.
Titta kysyy mitä tapahtui, Antero raportoi. Titta ei ole riemuissaan siitä, että kaksikko saattoi kolkata diplomaatin. Tieto välitetään toiselle ryhmälle. Salkussa pelätään jäljitintä, joten se kääritään avaruushuopaan jottei signaalia ei lähde ulos. Ryhmä kysyy Damianokselta turvallista avauspaikkaa ja tämä ehdottaa sairaalan signaalisuojattuja kellaritiloja. Salkku on tukevaa tekoa, mutta se saadaan lopulta voimalla ja järeillä työkaluilla avattua, Sisältä löytyy useita kiintolevyjä, kryptattuja toki, jotka otetaan talteen.
Titta ja Mari seuraavat rekkaa, Mari on jatkuvassa yhteydessä taktiseen ryhmään ja pitää näitä tilanteen tasalla, hän tajuaa samalla että on tavannut operaattorin (Orapihlaja) jonka kanssa keskustelee, omaan värväykseensä liittyvässä tilanteessa. Mari huomaa että miehellä on moraalinen dilemma rekan pysäyttämisestä, koska paikalla on siviilejäkin, Mari tekee oikean psykologisen tulkinnan ja onnistuu vahvistamaan miehen moraalia vetoamalla tämän velvollisuuden tuntoon.
Tiellä Kajaanin ja Iisalmen välillä taktinen ryhmä pysäyttää rekan. Merikontti on lukittu järein lukkosinetein, mutta taktisen ryhmän varusteista löytyy voimapihdit jolla kontti saadaan auki. Essi ja Mari vilkaisevat sisään, ja näkevät siellä hyvin pakatuissa tutkimusvitriineissä ruumiinavausjäänteitä ja rihmastoa, osa kuollutta, osa paremmassa kunnossa. Sisään heitetään kaksi fosforikranaattia. Kontin palaessa taktinen tiimi poistuu etelään, Essi ja Mari pohjoiseen.
Laura Ghent poistuu Kajaanista 17:35 Helsingin lennolla, Helsinki-Vantaalta hän jatkaa Heathrown kautta Bostoniin, jäljet päättyvät Loganin kansainväliselle lentokentälle.
Benthic vetäytyy Kajaanista epäselvissä oloissa. Uutisten mukaan Yhdysvaltain kansalaisen kimppuun on hyökätty, (Mies paljastuu Akiaso nimisen lääkealan yrityksen työntekijäksi, (eikä hänellä ei ole diplomaatti statusta)) ja joku poltti Benthicin vuokraaman rekan etelään menevällä tiellä. Poliisi epäilee kaiken kaaoksen aiheuttajaksi järjestäytynttä rikollisuutta.
Timo päättää olla ryhtymättä avaamaan kiintolevyjä. Levyt jätetään odottamaan kuljetusta karkkilaatikolle.
Essi ja Titta ajavat Land Roverin takaisin Helsinkiin ja debrieffaavat mennessään. Timo poistuu yksin junalla.
Roope Jaakkolan ruumis on polttohaudattu, papereiden mukaan toimenpiteen määräsi kuolinsyy tutkija Holopainen.
Holopainen on kateissa, poliisi tutkii asiaa ja pyrkii selvittämään tämän olinpaikan sekä mahdollisen yhteyden Benthiciin
Hoikankankaan varuskunnan yli-lääkäri, lääkintäkapteeni Saara Järvelä on toistaiseksi pidätetty virasta, tutkinnassa on löytynyt joitakin epäselvyyksiä papereissa, Järvelä on epäiltynä virkavirheestä ja Poliisi selvittää mahdollista yhteyttä Benthickiin.
Deletions:
Muu ryhmä saapuu autoineen paikalle ja pysyy etäisyyden päässä. Kontti nostetaan kuormurin lavalle. Kuormuri lähtee kohti Helsinkiä, ja Mari ja Essi lähtevät Land Roverilla perään; samalla soitetaan tukijoukkueelle ja pyydetään näitä apuun. Alumiinisalkku menee kaljupään ja hipin mukaan kohti pohjoista ja lentokenttää. Antero, Timo ja Titta lähtevät Passatilla näiden perään.
Lentokenttä on lyhyen matkan päässä. Parin punaisten valojen läpi ajon jälkeen Titta kiilaa auton tieltä. Antero syöksyy auton luokse, lyö ulos horjuvaa miestä pistoolilla. Mies kohtaa merkkiä ja huutaa jotain "US ministery of foreign affairs, diplomatic courier!" mutta sitten isku menee perille. Antero uhkaa järkyttynyttä maahan lyötyä kaljupäätä aseella samalla kun Timo anastaa salkun autosta, tyyppi lyödään rautoihin, Antero ja Timo juoksevat takaisin autolle Titta painaa kaasun pohjaan, ja lähtee takaisinpäin.
Titta kysyy mitä tapahtui, Antero raportoi. Titta ei ole riemuissaan siitä, että kaksikko saattoi kolkata diplomaatin. Tieto välitetään toiselle ryhmälle. Salkussa pelätään jäljitintä, joten se kääritään avaruushuopaan jottei signaalia ei lähde ulos. Salkku avataan sairaalan kellarin Faradayn häkissä. Sisältä löytyy useita kiintolevyjä, kryptattuja toki, jotka otetaan talteen.
Tiellä Kajaanin ja Iisalmen välillä taktinen ryhmä pysäyttää rekan ja avaa sen kontin Essille ja Marille. He vilkaisevat sisään, ja näkevät siellä ruumiinavausjäänteitä ja rihmastoa, osa kuollutta, osa paremmassa kunnossa. Sisään heitetään kaksi fosforikranaattia. Kontin palaessa taktinen tiimi poistuu etelään, Essi ja Mari pohjoiseen.
Benthic vetäytyy Kajaanista epäselvissä oloissa. Uutisten mukaan Yhdysvaltain kansalaisen kimppuun on hyökätty, ja joku poltti Benthicin rekan etelään menevällä tiellä. Poliisi epäilee kaiken kaaoksen aiheuttajaksi järjestäytynttä rikollisuutta.
Timo päättää olla ryhtymättä avaamaan kiintolevyjä.
Essi ja Titta ajavat Land Roverin takaisin Helsinkiin ja debrieffaavat mennessään.
Roope Jaakkolan ruumis on polttohaudattu, papereiden toimenpiteen määräsi kuolinsyy tutkija Holopainen.
Holopainen on kateissa, poliisi tutkii asiaa ja pyrkii selvittämään tämän osuuden asiaan.
Hoikankankaan varuskunnan yli-lääkäri, lääkintä kapteeni Saara Järvelä


Revision [478]

Edited on 2019-06-18 00:00:30 by Heikki
Additions:
Roope Jaakkolan ruumis on polttohaudattu, papereiden toimenpiteen määräsi kuolinsyy tutkija Holopainen.
Holopainen on kateissa, poliisi tutkii asiaa ja pyrkii selvittämään tämän osuuden asiaan.
Hoikankankaan varuskunnan yli-lääkäri, lääkintä kapteeni Saara Järvelä


Revision [477]

Edited on 2019-06-17 23:52:27 by Heikki
Additions:
Kartalla on ollut kolme ympyrää: yksi etelässä Porttivaaralla (jossa on käyty) yksi kasvihuoneissa (joilla on käyty), ja yksi vähän sen itäpuolella (jota ei olla vielä nähty). Pohditaan kohteita. Kolmas ympyrä, Laura, Benthicin louhos? Ympyrä valitaan ensimmäiseksi. Land Roverilla paikalle, sitten tarpomista skutassa. Puolen tunnin haahuilun jälkeen päästään nyppylälle, josta näkee Granlundin kartanon palaneen päärakennuksen. Kukkulan huipulla on kivipaasia, jotka sojottavat omituisiin suuntiin. Essi poimii kivistä erikoisia jäkälänäytteitä. Antero kiikaroi Granlundin tilan suuntaan, ja näkee vartiointiliikkeen auton saapuvan sinne. Paikasta löytyy myös Brentin jälkiä, jotka lähtevät Granlundin puutarhan suuntaan. Antero pohtii kukkulan kiviä ja vertailee niitä muistin pohjalta muihin Suomesta löytyneisiin vastaaviin, Hän luonnosetelee paikasta pienen argeologisen pohjapiirustuksen ruutuvihkoon. Esillä on kumma olo paikasta ja hän on hetken kuulevinaan ääniä, ikään kuin laulua.
Deletions:
Kartalla on ollut kolme ympyrää: yksi etelässä Porttivaaralla (jossa on käyty) yksi kasvihuoneissa (joilla on käyty), ja yksi vähän sen itäpuolella (jota ei olla vielä nähty). Pohditaan kohteita. Kolmas ympyrä, Laura, Benthicin louhos? Ympyrä valitaan ensimmäiseksi. Land Roverilla paikalle, sitten tarpomista skutassa. Puolen tunnin haahuilun jälkeen päästään nyppylälle, josta näkee Granlundin kartanon palaneen päärakennuksen. Kukkulan huipulla on kivipaasia, jotka sojottavat omituisiin suuntiin. Essi poimii kivistä erikoisia jäkälänäytteitä. Antero kiikaroi Granlundin tilan suuntaan, ja näkee vartiointiliikkeen auton saapuvan sinne. Paikasta löytyy myös Brentin jälkiä, jotka lähtevät Granlundin puutarhan suuntaan. Antero pohtii kukkulan kiviä ja vertailee niitä muistin pohjalta muihin Suomesta löytyneisiin vastaaviin, Hän luonnosetelee paikasta pienen argeologisen pohjapiirustuksen ruutuvihkoon. Esillä on kumma olo paikasta ja hän on hetken kuulevinaan ääniä.


Revision [476]

Edited on 2019-06-16 21:29:29 by Heikki
Additions:
Kartalla on ollut kolme ympyrää: yksi etelässä Porttivaaralla (jossa on käyty) yksi kasvihuoneissa (joilla on käyty), ja yksi vähän sen itäpuolella (jota ei olla vielä nähty). Pohditaan kohteita. Kolmas ympyrä, Laura, Benthicin louhos? Ympyrä valitaan ensimmäiseksi. Land Roverilla paikalle, sitten tarpomista skutassa. Puolen tunnin haahuilun jälkeen päästään nyppylälle, josta näkee Granlundin kartanon palaneen päärakennuksen. Kukkulan huipulla on kivipaasia, jotka sojottavat omituisiin suuntiin. Essi poimii kivistä erikoisia jäkälänäytteitä. Antero kiikaroi Granlundin tilan suuntaan, ja näkee vartiointiliikkeen auton saapuvan sinne. Paikasta löytyy myös Brentin jälkiä, jotka lähtevät Granlundin puutarhan suuntaan. Antero pohtii kukkulan kiviä ja vertailee niitä muistin pohjalta muihin Suomesta löytyneisiin vastaaviin, Hän luonnosetelee paikasta pienen argeologisen pohjapiirustuksen ruutuvihkoon. Esillä on kumma olo paikasta ja hän on hetken kuulevinaan ääniä.
Deletions:
Kartalla on ollut kolme ympyrää: yksi etelässä Porttivaaralla (jossa on käyty) yksi kasvihuoneissa (joilla on käyty), ja yksi vähän sen itäpuolella (jota ei olla vielä nähty). Pohditaan kohteita. Kolmas ympyrä, Laura, Benthicin louhos? Ympyrä valitaan ensimmäiseksi. Land Roverilla paikalle, sitten tarpomista skutassa. Puolen tunnin haahuilun jälkeen päästään nyppylälle, josta näkee Granlundin kartanon palaneen päärakennuksen. Kukkulan huipulla on kivipaasia, jotka sojottavat omituisiin suuntiin. Essi poimii kivistä erikoisia jäkälänäytteitä. Antero kiikaroi Granlundin tilan suuntaan, ja näkee vartiointiliikkeen auton saapuvan sinne. Paikasta löytyy myös Brentin jälkiä, jotka lähtevät Granlundin puutarhan suuntaan. Antero pohtii kukkulan kiviä ja vertailee niitä muistin pohjalta muihin Suomesta löytyneisiin vastaaviin, Hän luonnosetelee paikasta pienen argeologisen pohjapiirustuksen ruutuvihkoon.


Revision [475]

Edited on 2019-06-16 21:09:51 by Heikki
Additions:
{{image url="images/Kuvitus/Tie.gif"}}


Revision [474]

Edited on 2019-06-16 07:55:21 by Heikki
Additions:
{{image url="images/Kuvitus/Kuriiri.gif"}} {{image url="images/Kuvitus/Thomas_Benthic.gif"}}
Deletions:
{{image url="images/Kuvitus/Kuriiri.gif"}}


Revision [473]

Edited on 2019-06-16 07:54:16 by Heikki
Additions:
{{image url="images/Kuvitus/Kuriiri.gif"}}
Deletions:
{{image url="images/Kuvitus/kuriiri.gif"}}


Revision [472]

Edited on 2019-06-16 07:53:48 by Heikki
Additions:
{{image url="images/Kuvitus/kuriiri.gif"}}


Revision [471]

Edited on 2019-06-15 23:43:06 by Heikki
Additions:
Lentokenttä on lyhyen matkan päässä. Parin punaisten valojen läpi ajon jälkeen Titta kiilaa auton tieltä. Antero syöksyy auton luokse, lyö ulos horjuvaa miestä pistoolilla. Mies kohtaa merkkiä ja huutaa jotain "US ministery of foreign affairs, diplomatic courier!" mutta sitten isku menee perille. Antero uhkaa järkyttynyttä maahan lyötyä kaljupäätä aseella samalla kun Timo anastaa salkun autosta, tyyppi lyödään rautoihin, Antero ja Timo juoksevat takaisin autolle Titta painaa kaasun pohjaan, ja lähtee takaisinpäin.
Deletions:
Lentokenttä on lyhyen matkan päässä. Parin punaisten valojen läpi ajon jälkeen Titta kiilaa auton tieltä. Antero syöksyy auton luokse, lyö ulos tulevaa miestä pistoolilla. Mies huutaa jotain "US State department, diplomatic immunity" mutta sitten isku menee perille. Salkku anastetaan, tyyppi lyödään rautoihin, Antero ja Timo juoksevat takaisin autolle Titta painaa kaasun pohjaan, ja lähtee takaisinpäin.


Revision [470]

Edited on 2019-06-15 23:36:09 by Heikki
Additions:
Tällä välin karkkilaatikolla Titta ja Damianos poimivat Holopaisen jäänteet, roudaavat ne puolustusvoimien ambulanssiin ja kuljettavat krematoitavaksi. Krematointi menee vähän lomakesäädöksi, mutta lopulta jäänteet poltetaan, Damianos näyttää nieleskelevän kyyneleitä ja Titta asettaa kätensä hetkeksi hänen olkapäälleen. Damianos pudottaa Titan hotellille. Ryhmä jakaa tiedot.
Deletions:
Tällä välin karkkilaatikolla Titta ja Damianos poimivat Holopaisen jäänteet, roudaavat ne puolustusvoimien ambulanssiin ja kuljettavat krematoitavaksi. Krematointi menee vähän lomakesäädöksi, mutta lopulta jäänteet poltetaan. Damianos pudottaa Titan hotellille. Ryhmä jakaa tiedot.


Revision [469]

Edited on 2019-06-15 23:33:05 by Heikki
Additions:
Uutisissa on pieni maininta että retkeilijä oli kuullut laukauksia ja myöhemmin mustaa savua Porttivaaran kansallispuistossa, rivien välistä voi lukea että virkavalta on tulkinnut tapauksen nuorten häiriköinniksi, muistutellaan, että metsästys on kansallispuistojen alueella kiellettyä ja että vaikka metsäpalovaroitus ei olekaan voimassa, avotulen teko muille kuin nuotiopaikoille on ehdottomasti kiellettyä. lisäksi on paikallisuutinen havaitusta meteoriitista seudulla viime yönä. Timo tutkii lisää, mutta mitään tietoa osumapaikasta ei ole. Mari soittelee Kajaanin kuu -yhdistykselle ja hakee lisätietoja, laihoilla tuloksilla.
Deletions:
Uutisissa on pieni maininta että retkeilijä oli kuullut laukauksia ja myöhemmin mustaa savua Porttivaaran kansallispuistossa, rivien välistä voi lukea että virkavalta on tulkinnut tapauksen nuorten häiriköinniksi, lisäksi on maininta havaitusta meteoriitista seudulla viime yönä. Timo tutkii lisää, mutta mitään tietoa osumapaikasta ei ole. Mari soittelee Kajaanin kuu -yhdistykselle ja hakee lisätietoja, laihoilla tuloksilla.


Revision [468]

Edited on 2019-06-15 23:30:30 by Heikki
Additions:
{{image url="images/Kuvitus/lehti.gif"}}


Revision [467]

Edited on 2019-06-15 23:29:01 by Heikki
Additions:
Uutisissa on pieni maininta että retkeilijä oli kuullut laukauksia ja myöhemmin mustaa savua Porttivaaran kansallispuistossa, rivien välistä voi lukea että virkavalta on tulkinnut tapauksen nuorten häiriköinniksi, lisäksi on maininta havaitusta meteoriitista seudulla viime yönä. Timo tutkii lisää, mutta mitään tietoa osumapaikasta ei ole. Mari soittelee Kajaanin kuu -yhdistykselle ja hakee lisätietoja, laihoilla tuloksilla.
Deletions:
Uutisissa on maininta tulipalosta ja ammuskelusta Porttivaaralla, sekä maininta meteoriitista seudulla viime yönä. Timo tutkii lisää, mutta mitään tietoa osumapaikasta ei ole. Mari soittelee Kajaanin kuu -yhdistykselle ja hakee lisätietoja, laihoilla tuloksilla.


Revision [466]

Edited on 2019-06-15 23:16:18 by Heikki
Additions:
{{image url="images/Kuvitus/Orapihlaja.gif"}} {{image url="images/Kuvitus/Lucia.gif"}} {{image url="images/Kuvitus/Miikkael.gif"}}
Deletions:
{{image url="images/Kuvitus/Orapihlaja.gif"}} {{image url="images/Kuvitus/Lucia.gif"}} {{image url="images/Kuvitus/Miikkael_uusi.gif"}}


Revision [465]

Edited on 2019-06-15 23:12:42 by Heikki
Additions:
{{image url="images/Kuvitus/Orapihlaja.gif"}} {{image url="images/Kuvitus/Lucia.gif"}} {{image url="images/Kuvitus/Miikkael_uusi.gif"}}
Deletions:
{{image url="images/Kuvitus/Orapihlaja.gif"}} {{image url="images/Kuvitus/Lucia.gif"}} {{image url="images/Kuvitus/Miikkale_uusi.gif"}}


Revision [464]

Edited on 2019-06-15 23:12:08 by Heikki
Additions:
{{image url="images/Kuvitus/Orapihlaja.gif"}} {{image url="images/Kuvitus/Lucia.gif"}} {{image url="images/Kuvitus/Miikkale_uusi.gif"}}
Deletions:
{{image url="images/Kuvitus/Orapihlaja.gif"}} {{image url="images/Kuvitus/Lucia.gif"}}


Revision [463]

Edited on 2019-06-15 23:11:30 by Heikki
Additions:
{{image url="images/Kuvitus/Orapihlaja.gif"}} {{image url="images/Kuvitus/Lucia.gif"}}
Deletions:
{{image url="images/Kuvitus/Orapihlaja.gif"}}


Revision [462]

Edited on 2019-06-15 23:10:46 by Heikki
Additions:
{{image url="images/Kuvitus/Orapihlaja.gif"}}


Revision [461]

Edited on 2019-06-15 23:04:07 by Heikki
Additions:
Essi pohtii hetken että jos McCaslan on kulkenut laulamassa kaikissa kolmessa karttaan merkityssä paikassa, ja seuraavana yönä taivaalta iskee jotakin alueen keskelle, mutta hän ei oikeastaan halua jatkaa tätä ajatuslinjaa pidemmälle.


Revision [460]

Edited on 2019-06-15 22:54:30 by Heikki
Additions:
Kartalla on ollut kolme ympyrää: yksi etelässä Porttivaaralla (jossa on käyty) yksi kasvihuoneissa (joilla on käyty), ja yksi vähän sen itäpuolella (jota ei olla vielä nähty). Pohditaan kohteita. Kolmas ympyrä, Laura, Benthicin louhos? Ympyrä valitaan ensimmäiseksi. Land Roverilla paikalle, sitten tarpomista skutassa. Puolen tunnin haahuilun jälkeen päästään nyppylälle, josta näkee Granlundin kartanon palaneen päärakennuksen. Kukkulan huipulla on kivipaasia, jotka sojottavat omituisiin suuntiin. Essi poimii kivistä erikoisia jäkälänäytteitä. Antero kiikaroi Granlundin tilan suuntaan, ja näkee vartiointiliikkeen auton saapuvan sinne. Paikasta löytyy myös Brentin jälkiä, jotka lähtevät Granlundin puutarhan suuntaan. Antero pohtii kukkulan kiviä ja vertailee niitä muistin pohjalta muihin Suomesta löytyneisiin vastaaviin, Hän luonnosetelee paikasta pienen argeologisen pohjapiirustuksen ruutuvihkoon.
Deletions:
Kartalla on ollut kolme ympyrää: yksi etelässä Porttivaaralla (jossa on käyty) yksi kasvihuoneissa (joilla on käyty), ja yksi vähän sen itäpuolella (jota ei olla vielä nähty). Pohditaan kohteita. Kolmas ympyrä, Laura, Benthicin louhos? Ympyrä valitaan ensimmäiseksi. Land Roverilla paikalle, sitten tarpomista skutassa. Puolen tunnin haahuilun jälkeen päästään nyppylälle, josta näkee Granlundin kartanon palaneen päärakennuksen. Kukkulan huipulla on kivipaasia, jotka sojottavat omituisiin suuntiin. Essi poimii kivistä erikoisia jäkälänäytteitä. Antero kiikaroi Granlundin tilan suuntaan, ja näkee vartiointiliikkeen auton saapuvan sinne. Paikasta löytyy myös Brentin jälkiä, jotka lähtevät Granlundin puutarhan suuntaan.


Revision [459]

Edited on 2019-06-15 22:51:57 by Heikki
Additions:
{{image url="images/Kuvitus/Kukkula.gif"}}


Revision [458]

Edited on 2019-06-15 22:48:27 by Heikki
Additions:
{{image url="images/Kuvitus/Sideloader.gif"}}
Deletions:
{{image url="images/Kuvitus/sideloader.gif"}}


Revision [457]

Edited on 2019-06-15 22:47:14 by Heikki
Additions:
{{image url="images/Kuvitus/sideloader.gif"}}
Deletions:
{{image url="images/Kuvitus/ sideloader.gif"}}


Revision [456]

Edited on 2019-06-15 22:46:55 by Heikki
Additions:
{{image url="images/Kuvitus/ sideloader.gif"}}
Deletions:
{{image url="images/Kuvitus/sideloader.gif"}}


Revision [455]

Edited on 2019-06-15 22:45:14 by Heikki
Additions:
{{image url="images/Kuvitus/sideloader.gif"}}


Revision [454]

Edited on 2019-06-15 20:14:04 by AdminDare
Additions:
====Vihreä kuula 06: Operaatio Kuokkavieras====
Ryhmä on nukkunut yönsä -- toiset paremmin, Mari surkeasti, mutta Titan piristeet auttavat. Essi on illalla polttanut viimeisen sätkänsä.
Deletions:
====Vihreä kuula 06: Operaatio kuokkavieras====
Ryhmä käy nukkumaan -- toiset paremmin, Mari surkeasti, mutta Titan unilääkkeet auttavat. Essi polttaa viimeisen sätkänsä.


Revision [453]

Edited on 2019-06-15 20:12:12 by AdminDare
Additions:
----
CategoryPelit


Revision [451]

Edited on 2019-06-15 20:11:08 by AdminDare
Additions:
[[VihreaKuula05|<-- Vihreä Kuula 05]]
[[VihreaKuula05|<-- Vihreä Kuula 05]]
Deletions:
[[VihreaKuula05|&lt-- Vihreä Kuula 05]]
[[VihreaKuula05|&lt-- Vihreä Kuula 05]]


Revision [450]

Edited on 2019-06-15 20:10:50 by AdminDare
Additions:
[[VihreaKuula05|&lt-- Vihreä Kuula 05]]
[[VihreaKuula05|&lt-- Vihreä Kuula 05]]
Deletions:
[[VihreaKuula05 &lt--]]
[[VihreaKuula05 &lt--]]


Revision [449]

The oldest known version of this page was created on 2019-06-15 20:10:20 by AdminDare
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki