Vihreä kuula 05 Operaatio Kuokkavieras


<--- Vihreä kuula 04 - Vihreä kuula 06 -->


Keskiviikko 6.6.2018
Pilvipoutaa +5

Antero tulee tolkkuihinsa aamusta. Hän on kävellyt metsässä vailla tolkkua, laatikon tapahtumat tuntuvat epätodelliselta unelta, samoin taivalluksen aikana olleet mielikuvat, siitä että: "Itäisten vaarojen takana on jotakin, joka tuli tänne silloin kun Sotkamon jääjärvi purkautui silloiseen Itä-mereen jopa satametrisinä putouksina." ; hänellä ei ole vettä, ruokaa tai puhelinta, nestehukka vaivaa. Hän etsiytyy hiekkatien kautta asfaltlle, ja löytää bussipysäkin. Hän jää sinne odottamaan linja-autoa.
 (image: http://kuula.karmavector.org/images/Kuvitus/Metsa_Antero.gif)

Karkkilaatikolla Anteron katoamista puidaan, mutta todetaan, ettei vielä ilmoiteta häntä kadonneeksi. Anteron puhelin jötetöön karkkilaatikolle, sinne ja hotellille viesti.

Nousemme Land Roveriin, Titta ajaa. Etenemme kohti Porttivaaraa. Kaikilla on luotiliivit ja käsiaseet, ryhmällä on myös fosforikranaatteja. Muutaman minuutin ajon jälkeen näemme hahmon bussipysäkillä: se on Antero. Pysähdymme. Timo on varovainen ja puhuttaa Anteroa poliisi tyyliin pitäen auton konepellin välissään Mari seuraa kadoksissa olleen reagointia näennäisen rennosti, mutta tarkkaan. Antero kertoo, että joku henkilö oli saapunut bunkkeriin, ja aiheuttanut omitusia - joko hallusinogeenejä tai hypergeometriaa. Antero oli ampunut tätä, muttei ollut osunut. Hahmo oli loikannut teltan päälle - teltan ei pitäisi kestää edes ihmisen painoa. Anterolle juotetaan vettä ja syötetään energiapatukoita. Yhä varovainen Timo pyytää Anterolta tämän pistoolista lippaan ennen autoon astumista.

Damianokselle ilmoitetaan Anteron löytymisestä. Antero sanoo olevansa riittävän kunnossa tullakseen mukaan. Ajamme Porttivaaralle. Se on metsäinen rinne, joka kohoaa satoja metrejä. Nousu patikoiden ei miellytä, Timo keksii että reittien nuotiopaikkoja varmasti huolletaan autolla, metsäautotie löytyykin, mutta lukittu ketju sulkee sen. Titta ajaa Land Roverin huoltopolulle ketjun ohitse ilman sen suurempaa vaivaa. Mari tekee nettitutkimusta, löytää retkiarvioita ja joidenkin suomipakanoiden kehuja. Nuotiopaikalle päästään autolla, sen jälkeen on edettävä jalan.

"Jos tämän sokan ottaa irti, ei vielä tapahdu mitään." -- Antero


Antero tekee kartta-analyysia. Hän arvelee, että kartassa on jonkinlaisia kirjoitusmerkkejä, mutta näistä emme osaa sanoa enempää. Otamme fosforikranaatteja. Antero opettaa niiden käyttöä vähän pelottavasti.
 (image: http://kuula.karmavector.org/images/Kuvitus/Kansallispuisto.gif)  (image: http://kuula.karmavector.org/images/Kuvitus/Kranaatti.gif)
Ne jaetaan tasaisesti. Patikointi on vähän raskasta Titalle ja Marille, joilla on liikaa kamaa. Antero on omasta yöllisestä tarpomisesta huolimatta hyvässä vedossa, hän lipsahtaa "taisteluharjoituksen toinen päivä" moodiin ja poimii Marin repun. Essi napsii valokuvia omalla puhelimellaan, näyttäen samalla henkistä keskisormea Kähkösen tietoturva ohjeistukselle. Parin tunnin nousun jälkeen vastaan tulee jyrkkä kallio, jota pitkin nousee hankala polku. mielikuvitusta käyttäen voisi nähdä että ehkä rinne on ollut joskus muinoin jonkinlainen nyt pahasti rapautunut muuri ja polku sen läpi nouseva portaikko, mutta voi olla että paikka on täysin luonnon muovaama, Anterolla on kunnon zone, ja hän on ensimmäinen ylhäällä. Muiden vielä kavutessa hän näkee silmäkulmastaan jotain -- ihmishahmo karkkilaatikolta seisoo keskellä huippua, selin Anteroon.

 (image: http://kuula.karmavector.org/images/Kuvitus/vaara_Huippu.gif)  (image: http://kuula.karmavector.org/images/Kuvitus/hiltop.gif)


Antero laskee hiljaa repun alas ja ottaa pistoolin esiin. Hän asettuu kiven taakse, ja tähtää hahmoa. Timo pääsee ylös, ja näkee saman henkilön. Mies, ryvettyneet kaupunkivaatteet, kädet sivuilla - voisi olla Brent, kadonnut biologi. Timo ottaa niinikään suojaisan paikan, ja ottaa aseen esiin. Essi nousee ylös, näkee saman ja laskee käden aseelle. Antero näyttää seis-käsimerkin (jonka vain Timo tajuaa), Timo vastaa kehotuksella ampua. Tuulen mukana kuuluu vaimea, kalevalainen poljento.

Antero ja Timo avaavat tulen. Hahmoon osuu - mutta sitten hän vääristyy mahdottomaan suuntaan ja luodit tuntuvat menevän hänen lävitseen. Muutkin avaavat tulen, ja jotkut osuvat. Hahmo kieppuu luonnottomalla tavalla, on yhtenä hetkenä tässä ja toisena hetkenä muualla, ja sitten hän on hypännyt rinteen ylitse. Reunalle rientävä Timo näkee hahmon haavoittuneena huojuvan metsän reunaa kohti kolmikymmenmetrisen rinteen pohjalla. Timo ampuu kaksi laukausta, matka on pistoolille pitkä mutta hahmo lyyhistyy.
 (image: http://kuula.karmavector.org/images/Kuvitus/shooting_4.gif)
Korvissa soi. Titta kysyy, mitä oikein tapahtui, ja asiaa selitetään. Timo sanoo, että hahmo pitää tarkistaa. Ylhäällä on kiipeilyankkuri, joten Titta kiinnittää köyden ja lähtee laskeutumaan. Antero lähtee rientämään alas, Essi seuraa hitaammin otettuaan verinäytteitä kiville jääneistä veriroiskeista. Reitti on hankala ja sekava, louhikoiden katkaistessa tämän tästä jo selvältä näyttäneen siirtymäreitin, eteneminen on nousun uuvuttamille rankkaa. Timo ja Mari jäivät ylös pitämään kaatunutta hahmoa jyvällä.
 (image: http://kuula.karmavector.org/images/Kuvitus/Rinteella_2.gif)
Titta kiirehtii liikaa, ja hänen peukalohankansa joutuu laskeutumislaitteen väliin. Hän potkii itsensä ylöspäin ja saa itsensä irti. Käsi vuotaa verta. Titta heittää siihen nopeasti liinan ja lähestyy vainajaa. Kun hän on kolmen metrin päässä, hahmo kouristuu yhtäkkiä silta-asentoon. Pää kiepahtaa puolelta toiselle ja suusta lentää oksennusta. Titta hätkähtää mutta onnistuu välttämään roiskeet. Kouristuksen jälkeen hahmo jää paikalleen. Titta koettaa ampua, mutta sidotun käden kanssa se on hankalaa ja aseen luisti osuu juuri samaan verta vuotavaan kohtaan. Ase laukeaa, muttei osu, ase tippuu ja jumittuu. "Ampukaa!" ja "Väistä!" huudetaan, ja kun Titta on poissa tieltä. Mari osuu kahdella laukauksellaan. Timon laukaus osuu kiveen, ja kimmoke osuu Tittaan, mutta luotiliivi pysäyttää kimmokkeen.

Viimein hahmo lakkaa sätkimästä. Antero ja Essi saapuvat paikalle. Essi auttaa paikkaamaan Titan käden. Antero ottaa fosforikranaatin, ja tuhoaa raadon. Valkohehkuinen roihu tuhoaa vainajan, sulattaa kiviä ja nostaa mustaa savua. Ylhäällä Mari kerää huolellisesti rikospaikkatutkijan varmuudella kaikki hylsyt talteen ja varmistuu samalla ettei hahmolta jäänyt ylös mitään. Palaamme autolle. Muita vammoja ei ole. Timo ajaa. Ketjun kohdalla auto on ojassa, ja pitää vinssata ylös. Tähän kuluu vartti, mutta ketään ei tule vastaan. Vaaralta lähdettäessä takana nousee musta savupatsas.
 (image: http://kuula.karmavector.org/images/Kuvitus/Poistuminen_2.gif)
Pohditaan, mitä seuraavaksi. Vaikka ensimmäinen havaittu luonnottomuuden lähde on havaittu ja tuhottu, ei koko ongelman alkuperää ole vielä paikannettu; lisäksi Laura on edelleen sekava, teltassa kasvaa jotakin, kasvihuoneessa on valtoimenaan outoa kasvillisuutta ja kartan kolmas paikka on koskematon. Lisäksi Benthicin louhos pitäisi silmäillä. Ryhmä palaa hotellille syömään, suihkuun ja vaatteidenvaihdon. Suuren pizzamäärän jälkeen kooma vallitsee. Titan käsivamma pitäisi hoitaa kunnolla. Benthicin testikaivoksella voisi myös käydä, mutta Essi ei ole innokas käymään siellä yksin. Joka tapauksessa epäillään, että jos siellä käy vain Benthicin hyväksymällä kiertokäynnillä, mitään ei löydy.

Mari kummastelee yhteyttä kalevalaiseen kirkkolaulantaan. Todetaan, että kun itiötartunta etenee riittävän pitkälle, henkilö sekoaa ja eräänä vaikutuksena on messuaminen. Essi sanoo Kristiina Jaakkolan näyttäneen vähän samalta kuin Brent kalliolta, joko ennen tai jälkeen ampumista, ja kivahtaa Timolle kun tämä valittaa tästä. Muutenkin näkemykset ovat vähän kireitä - Mari kannustaa malttia ennen mitään päällekarkauksia, muut ovat suhtautumisessaan kylmempiä. Essin mielestä nämä ihmiset ovat vaarallisia ja heitä pitää kohdella sen mukaisesti. Todetaan, että Laura pitäisi ehkä tarkistaa ja mahdollisesti surmata. Titta lähtee ompeluttamaan kättään kuntoon; Damianos tikkaa sen pätevästi. Essi ja Antero käyvät pikaisesti sairaalalla. Näytteestä ei ilmene mitään uutta: raskasmetalleja, itöitä, vastaa Roope Jaakkolassa olleita jälkiä. Operaaton jälkeen Antero ja Essi lähtevät hotellille katsomaan Good Placea Netflixistä.

Mari ja Timo lähtevät tarkkailemaan Lauraa. Benthicin toimistolla on toimintaa: Niemen rekat siirtävät tavaraa. Lauran auto on paikalla, mutta kaksikko lähtee seuraamaan muuttoautoa. Antero kuulee asiasta, ja toteaa, että hänen näkemyksensä olisi pysäyttää muuttoauto panssariautolla. Muuttoautoa seurataan Helsingintielle, mutta sen perässä ei ajeta loputtomasti.
 (image: http://kuula.karmavector.org/images/Kuvitus/muutto.gif)  (image: http://kuula.karmavector.org/images/Kuvitus/muuttomies.gif)  (image: http://kuula.karmavector.org/images/Kuvitus/muuttoauto.gif)  (image: http://kuula.karmavector.org/images/Kuvitus/Mari.gif)

Titta ja Damianos keskustelevat toimista Holopaisen ruumiin suhteen, Damianos pohtii vielä ruumiinavausta ja tutkimusta, Titta on porttivaaran tapahtumien jälkeen vahvasti sitä mieltä, että itiöinen vainaja tulee vain krematoida.

Timon krakkerikontakti ilmoittaa tyytyväsenä dekryptanneensa toimitetut tiedostot. Timo käy niitä lävitse. Löytyy sukellusteemaisia kuvia ja raportteja, enimmäkseen siviilielämästä. Miskatonicin yliopistossa opiskellut Brent täydentää päiväkirjaansa new age -henkisellä hutulla itsensä kehittämisestä ja muusta hömpästä. Benthic tulee mukaan kuvioihin melko varhain; Laura on tuttu jo opiskeluajoilta ja suhtautuminen on ihaileva. Päiväkirjan loppu on degenroitunutta siansaksaa ja valokuvat ovat epätarkkoja. Mainitaan Benthicin tutkimusprojekti, kuolemattomuuden tavoittelu ja muu korkealentoisuus. "That Kalevalan song" ilmestyy yhtäkkiä merkintöihin loppupuolella.

Päivämäärä katsottaessa 14.5. 2018 -- pari viikkoa ennen onnettomuutta -- merkintä "Had diving accident in the pit. How clumsy can you be?"

Kuopan arvellaan olevan Benthicin louhoksessa.

 (image: http://kuula.karmavector.org/images/Kuvitus/Kuilu.gif)

<--- Vihreä kuula 04 - Vihreä kuula 06 -->CategoryPelit
There are no comments on this page.
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki