Vihreä Kuula 04: Operaatio Kuokkavieras


<-- VihreaKuula03 -- Vihreä kuula 5 -->

Vihreä kuula, pelikerta #4 19.1.2019

paikalla: Jarmo (Timo), Elli (Titta), Sami (Mari), Heikki

poissa: Dare (Essi), Mika (Antero)


Tiistai 5.6.2018 iltapäivä
Tihkusadetta +8

Olohuoneen seinältä löytyvistä kuvista tunnistettiin myös Benthicin toimitusjohtaja Laura Gehnt poseeraamassa seonneen pääbiologin kanssa.

 (image: http://kuula.karmavector.org/images/Kuvitus/mascallan_2.gif)  (image: http://kuula.karmavector.org/images/Kuvitus/McCaslan_4.gif)

Timo tarkistaa takavarikoidut älylaitteet ja löytää niistä muistikortteja. Mahdolliset lisätiedot näistä selvitettävä karkkilaatikolla.

Mari tutkii Brentin muistiinpanoja. Paperimuistiinpanoista paljastuu vaikeasti tulkittavia piirroksia, joista on vaikea tulkita onko ne kirjoittanut kaheli, lapsi vai kunnon aineiden vaikutuksen alaisena ollut henkilö. Sekalaiset paperit sisältävät mm. Kajaanin karttalehden, josta on ympyröity mm. Granludin tila, sen vierellä lähellä oleva kohde ja kaakossa oleva tunnistamaton kohde.

Timo kaivaa esille Laura Gehntin osoitetta, Lohtajankatu 13A64 Kajaani. Timo tarkistaa myös poliisin katoamisilmoitusrekisterin, mutta Brent eikä Laura eivät ole listoilla. Jääkaapin sisällön perusteella Brent on ollut poissa kotoa useamman päivän.

Tiimi tuumii, että Holopaisen ja Brentin asunnot täytyy desinfioida jossain vaiheessa lisäaltistumisen varalta. Päätettiin raportoida tänään Kähköselle kirjelmällä desinfiointitarpeet.

Välinäytös:
Alkukesäinen päivä alkaa hiljalleen kääntymään kohti iltaa. Taivas on tasaisen harmaa ja tasainen tihkusade ropisee tuoreille lehdille.
Operaattori ei kuule sateen ropinaa, eikä näe taivaan harmautta, hän istuu sisällä varasto bunkkerissa ja pitää vahtia.
Bunkkeri ei kuitenkaan ole hiljainen karanteeniteltan ilmanvaihtojärjestelmä hurisee ja teltan asukki ääntelee välillä levottomasti kuin unissaan, häiritsevintä kuitenkin on ehkä on silloin kuin Holopainen kuulostaa siltä että olisi palannut tolkkuihinsa, herännyt kuin kesken painajaisen ja on ymmällään ja hätääntynyt siitä missä on.

Vartiointi on Operaattorille tuttua, ajan kanssa mieli lipsahtaa läpi pitkästymisen ja tipahtaa jonkinlaiseen Zen tilaan ja ajan kulku tuntuu muuttavan rytmiään.
Kolahdus ovelta! Operaattori hätkähtää takaisin arkiaikaan. Joko muut palasivat? ovi on samassa rakosellaan, hailakka päivänvalon keila leikkaa bunkkerin hämärään lattiaan valoneliön. Ei tunnussanaa! Operaaattori on liikkeellä, nousemassa ylös passipaikaltaan hilalleen lahoavien pahvilaatikkojen viereltä. Oven suussa miehen hahmo. Norinco nojaa seinään Operaattorin käden vieressä.. Hitto! Se ovi oli lukossa! ei mikään satunnainen ohikulkija.. Joku varuskunnan virkaintoinen skappari tekemässä kalustoinventaariota kylmänsodan aikaiseen varastoon? Jos näin mitä sille sanoo..  Ajatusprosessi välähtelee salamanopeasti samalla kun Operaattori on yhä nousemassa jaloilleen. Ovensuun hahmo on silhuetti vastavalossa, pahaenteisenä, täysin hiljaa, Operaattori räpäyttää silmiään ja hahmo on poissa! Silmäkulmassa liikettä! Mies on nyt luonnottomasti karanteeniteltan päällä kyyryssä, teltan alumiiniputkirakenne ei näytä siltä että se kestäisi aikuisen miehen painoa. Ilmeettömät kasvot nousevat ja Operaattori tunnistaa ne samaksi kuin Poliisiauton turvakamerassa.
Norinco on nyt kädessä ja kohoamassa, tuttu esine, tuttu paino, tuttu liike, satoja kertoja radoilla hiottu, soinniton tylppä kalaus kun oikea käsi tiputtaa valitsimen alas. Mieli alkaa muodostaa refleksinomaisesti äänihuulille sanoja "SEIS! LIIKKUMATTA!"  Tuntemusten, muistojen ja aistiärsykkeiden isku lyö läpi mielen, mutta ne eivät ole tuttuja, niissä ei ole järkeä, värejä jotka eivät ole värejä, maukuja jotka eivät ole makuja, öljyinen tahmea sivallus läpi aivojen. Operaattori kakoo ja taistelee mieltään kirkkaaksi. Norinco on poskella, alitajunta tekee huomion, että taittoperän reuna viiltää poskeen haavan, sen tuottaneen massakoneiston mielestä reunojen pyöristäminen olisi ollut vain turhaa resurssien tuhlausta... ampuma-asento kaukana täydellisestä, mutta saa kelvata, etäisyys mitätön, ase potkaisee ja pieni tila täyttyy äänestä ja ruutikaasuista. Hetken väläyksessä mies väistyy suuntaan jota ei ole, venyy ja taipuu lunnottomasti kuten se vanha mies Afganistanissa,  miehen ruumiissa tuntuu olevan aukkoja ja reikiä ja se ruumis tuntuu jatkuvan sitten jossain muualla, suurempana kuin koko tilaan mahtuu... Uusi öljyinen sivallus Operaattorista tuntuu kuin hänet olisi nostettu alasti häväistynä tervaisesta haudasta kaiken kansan nähtäville, kuin olisi juonut sulaneen muovipussin, pahoinvoinnin aalto maailma pyörii, todellisuus katoaa sen hurrikaanin kitaan, tai ehkä tämä on todellisuus ja kaikki mitä oli ennen oli harhaa. Savuava Norinco  rämisee lattialle. Operaattori kävelee ovelle, kuin painajaisessa pieni osa mielestä tajuaa että aivan hänen selkänsä takana on jotakin vierasta, luonnotonta, jotakin silmittömän vaarallista. Operaattori jättää bunkkerin taakseen ja kävelee hitaasti sateiseen metsään.


 (image: http://kuula.karmavector.org/images/Kuvitus/AukiOvi.gif)  (image: http://kuula.karmavector.org/images/Kuvitus/Halytys_2.gif)  (image: http://kuula.karmavector.org/images/Kuvitus/ovella_2.gif)  (image: http://kuula.karmavector.org/images/Kuvitus/OvetUlkoa.gif)

Tiimi palaa 19 aikaan karkkilaatikolle, jossa ulko-ovi on raollaan saavuttaessa.

Timo ja Titta menevät sisään ja huomaavat, että sisällä on ammuttu ja Antero kadonnut. Muuten kaikki on ennallaan, myös huokaileva Holopainen telttoineen. Anteron kiväärillä on ammuttu kolmen sarja Holopaisen teltan yli seinälle. Anteron puhelin on vielä tallella sisällä, toisin kun hänen käsiase. Titta löytää ulkoa kahdet jäljet metsän suuntaan. Timo ja Titta lähtevät seuraamaan jälkiparia, josta löytyi selkeä maiharin kuvio. Jäljet katovat muutaman sadan metrin päästä. Ilmoitamme Damianokselle löydöksemme ja sovimme tapaamisen puolen tunnin päästä. Sillävälin Timo tutkii Brentin muistikortteja ja törmäsi erittäin vankkaan salaukseen. Myös muistikortit ovat anonyymejä, ei valmistajan tunnuksia.

Damianos ja Titta pukeutuvat biologisiin suojapukuihin ja tarkistavat Holopaisen teltan tilanteen. Mari ja Timo varmistavat karkkilaatikon ulkopuolella. Holopainen herää tarkistuksen aikana. Vaikuttaa säikähtäneeltä ja sekavalta, mutta puhuu selkeätä kieltä ja kysyy mitä tapahtuu. Damianos rauhoittelee Holopaista ja Titta ottaa verikokeen. Holopainen valittelee outoja kipuja ja kertoo kummista unista. Vihreitä kiviä... maa liikkuu... täynnä hyönteisiä... nälkä! Holopaiselle ladataan satsi rauhoittavia ja hän kuukahtaa.

Karkkilaatikolle jätetään video- ja äänivalvonta ja ovi lukitaan ulkopuolelta. Tiimi vetäytyy hotellille yöksi.

Keskustelu kääntyi uudelleen Brentin sutattuun karttaan, jossa oli toinen alue merkitty. Paikka on luonnonpuistoalueella. Porttivaara, enteellinen nimi.
 (image: http://kuula.karmavector.org/images/Kuvitus/Kartta_2.gif)
Huomisen suunnitelmia hiotaan matkalla hotellille. Essi lähtee Benthicin tutkimusalueelle Talvivaaran 'vieraan'. Muut patikkaretkelle Porttivaaraan. Varustautuminen retkeen tehdään aamulla vierailulla partioliikkeen kautta. Illalla tutkitaan onko Benthicin omistuksessa muita kiinteistöjä. Benthicin omistaa Bermudalta operoiva Benthic Inc. Muita omistuksia ei löydy.

Timo pistää Tor-verkko kontaktinsa urakoimaan salauksen purkua ja saa lupauksen kahden päivän toimitusajasta.

Kontulan King's kebabista tilataan illalla kolmet kevyet luotiliivit ja kolme sirpale-fosforikranaattia Porttivaaran retkeä varten.

Huomiselle sovitaan, että Mari ja Timo suuntaavat aamulla Benthicin toimistolle kyselemään MacCaslanin perään.

Aamuyöllä kebabtoimitus saapuu karkkilaatikolle.


Keskiviikko 6.6.2018
Pilvipoutaa +5

Aamulla Titta shoppaa kiipeilyvarusteita ja siirtyy karkkilaatikolle.

Kello kahdeksan aamulla Mari ja Timo päättävätkin käydä ensin Lauran kotona jotta pääsemme haastattelemaan häntä ilman häiriöitä. Laura vaikuttaa aksentin puolelta olevan amerikkalainen. Vaikuttaa odottaneen poliisin yhteidenottoa. Siirrymme sisään keskustelemaan. Laura kertoo Brentin olleen töissä eilen puoleen päivään asti ja poistuneen sitten sairauteen vedoten. Lauran käytöksessä on jotain omituista, salaa osan asioista ja vaikuttaa poissaolevalta. Lauran asunto on siisti ja kodikas, mutta keittiön pöydällä nökötti homeinen leipäpaketti. Mitä pitempään Lauraa jututetaan, sitä selvemmäksi käy että suurimman osan ajata nainen on muissa maailmoissa.

 (image: http://kuula.karmavector.org/images/Kuvitus/Lohtajantie.gif)  (image: http://kuula.karmavector.org/images/Kuvitus/Laura_uusi_2.gif)

Titta saa retkeilykaupasta neuvoja Porttivaaran luonnonpuiston maastoista, joka sisältää mm. paikan nimeltä Hiidenportti.

Mari ja Timo varjostavat Lauraa, joka ajaa Benthicin toimistolle. Toimistolla näkyi kuorma-auto lastauslaiturilla (Niemi-palvelut) ja pari tyyppiä purkamassa tyhjiä muuttolaatikoita siitä pukumiehen (tuttu Benthicin kotisivuilta) opastamana. Pukumies ottaa yhteen Lauran kanssa, mutta Laura kääntyy pois ja astelee sisälle toimistoon.

 (image: http://kuula.karmavector.org/images/Kuvitus/Benthic.gif)  (image: http://kuula.karmavector.org/images/Kuvitus/Jesse.gif)


Titta saapuu karkkilaatikolle ja astuessaa sisään toteaa Holopaisen elintoimintojen pysähtyneen.

Damianos järkeilee, että ruumis tulee avata ja sitten on päätettävä krematoidaanko Holopainen virallisesti vai hävitetäänkö ruumis. Damianos lupaa järjestää ruuminavausfasiliteetit illaksi karkkilaatikolle.

Tiimi päivittää aamun tapahtumat toisilleen. Lauran ja kuolleen poliisin vaimon käyttäytymisessä oli samoja piirteitä, mm. poissaolevuus ja ruumiinkielen sekavuus.

Päätös tehtiin, seuraava kohde Porttivaara...

 (image: http://kuula.karmavector.org/images/Kuvitus/vaara.gif)

<-- Vihreä kuula 3 -- Vihreä kuula 5 -->


CategoryPelit
There are no comments on this page.
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki