Vihreä kuula 01: Operaatio Kuokkavieras


Puhelimesi soi.
- Haloo
- Onko teillä hetki aikaa keskustella kiinteistöasioista?
Nuoren reippaan miehen ääni.
Mitäs hittoa, numerosihan on jo työn takia salainen, tai ainakin siinä on markkinointiesto, niin kuin nyt kaikilla järkevillä ihmisillä on... hämmennyt tästä hetkeksi niin ettet välittömästi lyö luuria myyjän korvaan, mielesi on juuri siirtymässä askartelemaan sen tosiseikan parissa, että ei kai nyt kiinteistökauppaa yleensä käydä puhelinmyynnillä, kun ääni jatkaa:
- Mikäli osallistutte asuntonäyttöömme huomenna ,niin teille tarjotaan ilta oopperassa.
Se viimeistään pysäyttää kohti punaista luuria hiipivän sormesi... Ilta oopperassa. Järjestön koodi.. Kähkönen kertoi vinosti hymyillen, että termi on jokin vanha sisäpiirinvitsi ja että se juontaa juurensa kaukaa.
Ilta oopperassa ei ole tukitehtävä, Ilta oopperassa ei ole konsultaatiopyyntö, Ilta oopperassa ei ole harjoitus, Ilta oopperassa on täysverinen kenttäoperaatio.
ilta oopperassa on koodi sille, että sinun tulee valmistautua jättämään siviilielämäsi taaksesi, jättämään se taaksesi ennalta määrittämättömän pituiseksi ajanjaksoksi, jättämään se taaksesi seurueessa josta todennäköisesti et tunne ennalta ketään. Valmis tuskaan ja kuolemaan, niin kuin Muukalaislegioonassa sanotaan.. vai oliko se Muukalaislegioonassa..
- Hyvä! PohjoisVantaa, Leinelä, asema lentokenttäradan varrella, huomenna kello 11:00, välittäjämme odottaa teitä.
Ääni jatkaa reippaasti ja annettuaan tarkemman osoitteen sulkee linjan.
Ehkä olisi pitänyt painaa punaista luuria..


Sunnuntai, 3.6. 2018; Leinelän asema, 11:00


Aurinkoista + 20C
Leinelän asema, Lentokenttäradan varrelle vielä valmistumassa oleva asuinalue.
Huoneistokeskuksen autoja, paikalle opastava "yksityisnäyttö" kyltti, nuori mies päivystää, koodisanan annettuaan operaattorit ohittavat yksi kerrallaan. Melkein valmis kerrostalo, lattioilla, johtonippuja ja rakennuspölyä, käytävien lattiaan kulkuväylille on teipattu tukevaa kartonkia, kulmat ja listat on peitetty muovisuojin. Rapussa seuraa ruumiintarkastus, jossa poistetaan viestintävälineet ja aseet. Takavarikoidut välineet kuvataan ja sinetöidään sinisiin operaattorin nimellä varustettuihin muovilaatikoihin. Operaattorit ohjataan 3. kerroksen huoneistoon. Kähkönen istuu olohuoneessa, vanerilevystä ja sahapukeista kyhätyn pöydän äärellä Sushia syöden, hän viittaa reunalla olevan termospullon, kertakäyttömukipinon ja paistopisteeltä ostettujen croisanttien suuntaan ja aloittaa briiffin.
 (image: http://kuula.karmavector.org/images/Kuvitus/leinela.gif)  (image: http://kuula.karmavector.org/images/Kuvitus/kahkonen.gif)
Kajaanissa on kuollut Poliisi. Ruumiinavaus paljasti kuolinsyyksi raskasmetallimyrkytyksen, oireet olivat alkaneet vain parissa päivässä ja määrät olivat sellaisia joiden syntymiseen olisi normaali oloissa kulunut vuosia, lisäksi samalla havaittiin, että Suolistobakteerit korvattu jollakin muulla.
Kähkönen haluaa että ryhmä käy sulkemassa pois yliluonnollisten elementtien mahdollisuuden, ja mikäli näin ei ole on pyrittävä tunnistamaan ja torjumaan uhka, samalla kun sen jäljet on peitettävä arkimaailmalta.
Tapaus vaatii todennäköisesti vahvaa yhteistyötä paikallisten viranomaisten kanssa, ja koska Kähkönen ei pysty antamaa sellaisesta seulasta selviäviä peitehenkilöllisyyksiä, hän ehdottaa että ainakin joku operaattoreista pyrkii paikalle virallisen päivätyönsäkin kautta ja loput olisivat paikalla tukena tai puolitotuuksien varjolla.
Mikäli syntyy suurempi haloo (Kähkönen mainitsee suuremman mediahuomion, laajat viranomaistoimet, virka-apuryhmät...) on Kähkösellä tarjota muutama syntipukki, Pohjoismaisella Vastaanpano liikkellä on alueella solu (Kähkönen antaa parin avainhenkilön tiedot) toisaalta tasapainon vuoksi alueelta löytyy myös vastaanottokeskus ja moskeija, jos näiden vaihtoehtojen käyttö on liian mediaseksikästä, niin paikalla on (tai ainakin lähettyvillä) on toki myös Talvivaara, joka on jo ikään kuin valmiiksi lyöty kehän reunaan, lisäksi raskasmetallimyrkytys menisi sopivasti heidän sektoriinsakkin.
Varsinainen raportointi Kähköselle hoidetaan kirjeitse, koodatusti. kerran vuorokaudessa. Järjestö on vainoharhainen digitaalisen viestinnän suhteen.
Kähkönen jakaa jokaiselle ruskean kuoren, jossa on siististi tiukaksi muovitettu nippu 20 euron seteleitä, henkilökohtainen tehtäväbudjetti.

Taustatietona Kähkönen kertoo, että Kajaanissa on keväällä 1997 ollut jonkinlainen Vihreän operaatio. Järjestön "millenium" ilmiöstä tästä on selvinnyt vain säälittävän vähän dataa, mutta se mitä tiedetään on:
On ollut epäilys ulkopuolisesta uhasta, tai vaikutuksesta, tutkintalinja on ollut vaikea ja pitkä, viikkoja kestävä. Ryhmä on irtautunut välillä hetkeksi paikkakunnalta, ehkä harhauttaakseen kohdetta/kohteita.
Yksi tutkija ryhmän operaattoreista on menehtynyt tukinnan aikana "erikoisissa olosuhteissa" (mahdollisesti Hypergeometrinen hyökkäys)
Lopulta uhka on paikannettu ja on suunniteltu "kommando" tyylinen isku tai väijytys, joka on toteutettu 23.05.1997 loppuraportin ollessa:
"Uhka torjuttu. Kohteet (3+2) tuhottu. Vihollisen infrastruktuuri tuhottu. Omia tappioita: -"
Kähkönen ei tiedä liittyykö tämä mitenkään nykyiseen tapahtumaan, mutta sanoo että se voi olla lähtökohta ja että tiedot vanhempaakin tapausta koskien ovat tervetulleita. Oli itse yrittänyt käydä lävitse uutisarkistoja, mutta Kainuun sanomien digi-arkisto alkaa vasta 2010, tosin epäilee että lehdellä olisi Kajaanissa vanhemmat uutiset mikrofilmillä.

osallistuvat operaattorit:

Elohopea – Timo, viranomaisvalvonta
Argon – Essi Hankala, TUKES
Kadmium – Titta Louhela, ensihoitaja, HUS
Nikkeli – Antero, rauhanturvaus
Neon – Mari Rautiainen, psykologi, KRP

Operaattorien tukiresurssit:
- paikallinen karkkilaatikko KaKL01, jonne saadaan GPS koordinaatit ja Abloy-avain. Kähkönen ei ole varma onko kukaan käynyt siellä kahteenkymmeneen vuoteen.

- Paikallinen operaattori, Damianos, vahva lääketieteellinen tausta ja voi kyetä auttamaan myös terveydenhuollollisessa byrokratiassa,
 mutta joutuu toimimaan matalalla profiililla, koska on paikallisia. 24h päivystysvalmius tunnin vasteajalla, käytettävissä heti.

- kolmen hengen apuryhmä ("alfa") päivystysvalmiudessa tiistaista (05.06.2018 12:00) alkaen, sen jälkeen 24h päivystysvalmiudessa 2 tunnin vasteajalla.
 Osaamisalueinaan: Logistiikkaa, viestintää, puolisotilaallista settiä. Lisäksi
 
- "pizzakebab"- tilausjärjestelmä: 12h:lla voi tilata lisäkalustoa, vaatii että karkkilaatikko on ensin todettu toimintakuntoiseksi. 


Päädytään lähtemään kahdella autolla: Essi menee paikalle virallisestikin TUKES:in työnsä nojalla ja firman autolla (TUKESin Land Rover, jossa on myös kenttätutkimus varustusta), mukaan Titta ja Mari.
Antero ja Timo menevät toisella autolla (valkoinen VW Passat Variant, vuokrattu Herziltä). Kaikki pyytävät ja saavat pistoolit mukaansa, Timo kysyy suojaliiviä ja saa SIOEN Ballisticin valmistaman IIIA-tason liivin, jossa on rajoitettu viilto ja pistosuojakin. Titta haluaa Ambulanssi tasoisen ensiapuvälineistön ja se toimitetaan (Iso putkikassi ja selkäreppu). Essi ja Mari tukeutuvat tutkintavälineistön suhteen omiin työnantajiinsa. TUKEsilla on puitesopimus majoituksista Scandic ketjun kanssa, joten majoituspaikaksi päätetään valita Scandic-Kajanus.

Tutkimusta tien päällä


Vainaja on nimeltään Roope Jaakkola,31, menehtyi pe(itseasiassa KE 30.05.2018), tutkintaa johtaa paikallinen rikoskomisario Erkki Haatainen; ulkopuolisena tutkijana rikostutkija Mari Rautiainen (KRP). Ruumiinavauksen tehnyt torstaina Jaakko Holopainen. Jaakkolalla on leski, Kristiina, 7. kuulla raskaana. Äitiyslomalla oleva kuntosaliohjaaja.
 (image: http://kuula.karmavector.org/images/Kuvitus/Roope.gif)  (image: http://kuula.karmavector.org/images/Kuvitus/Kristiina_2.gif)
Mari ottaa yhteyttä Haataiseen, kyselee kuolinsyyraporttien perään. Timo kyselee TOR-verkosta vastaavien myrkytystapausten perään. Titta soittaa tutulle patologille ja kyselee ”massiivisesta raskasmetallimyrkytykseen vuorokaudessa”, muttei saa vastausta. Jyväskylässä syödään lounasta. Loppumatka Kajaaniin TUKES-autokunta juttelee.

Antero ja Timo pääsevät Hoikankankaan varuskunta-alueen reunalla olevalle karkkilaatikolle, joka on vanha puolustusvoimien maanalainen autotalli tai varasto, paikalle johtaa vesakoitunut metsäautotie. Ovien edustan kasvillisuuden ja lehtien perusteella on selvää että täällä ei ole käyty hetkeen, mutta sentään kahtakymmentä vuotta paikka ei ole ollut hylättynä. Antero kamppailee hetken lukon kanssa, mutta lopulta ovi aukeaa. Laatikko sisältää vanhoja ampumatarvikkeita (mm. kertasinko, happopulloja (3kpl) ja termiitti panoksia (5kpl)), lahoavia pahvilaatikoita täynnä hiirenloukkuja, joista osa on vireessä. sekalaista sälää (puukkosaha, mankan ja kasetin. kasetin etikettiin kirjoitettu nyt jo haalistuvalla täytekynällä: Tähtikansan laulu (Kalevala?)) ja suuren kivipaaden jossa on merkkejä fossiilista, (Antero tulkitsee sen olevan jonkinlainen iso nisäkäs), mineraalien sisään on koteloitunut alumiininen vääntynyt kilpi, jossa näkyy heikkoja merkkejä:
?????IDGE
???ATHAN
???THEW
?????5-42
??N-I
Kiven sivuilla on työstön jälkiä ja mitä ilmeisemmin se on piikattu irti jostakin suuremmasta kivestä tai kallion seinämästä. Löytyy myös Brittiarmeijan aavikkomaastokuvioitu modulaarinen suojaliivi, jonka keraamiselle lisäsuojalevylle tarkoitetussa taskussa on Peter F. Hamiltonin scifi-doorstopperi.
 (image: http://kuula.karmavector.org/images/Kuvitus/kyltti.gif)  (image: http://kuula.karmavector.org/images/Kuvitus/ovet.gif)
Ryhmät tapaavat hotellissa 21 aikaan. Päätetään ensin kuunnella nauha. Kalevalaista runonlaulantaa vuonna 1985 (vanha isäntä Wiklund, haastattelija Martikainen), juttuja Mordenkainen-velhosta, joka haastaakseen kilpakumppaninsa Väinämöisen etsii apua tarunhohtoiselta Tähtikansalta, löytääkseen heidät pitää löytää oikeat mahtisanatsanat ja henkikukkulat. Pitkäveteinen, kalevalaisella monotonisella poljennolla esitetty tarina. 45-minuutin nauhoitus.

Sairaala


 (image: http://kuula.karmavector.org/images/Kuvitus/sairaala.gif)
Muut käyvät nukkumaan, Essi ja Titta käyvät sairaalassa. Titta nappaa liinavaatevarastosta lääkäritakkeja ja huomioliivejä ”just in case”. Sen jälkeen Essi hankkii ruumiinavausraportin ja pääsyn katsomaan vainajaa, jolle tilataan biokontaminaatiosäilytys (höpötetään jotain Talvivaarasta ja yliselittelyssä). Vainaja löytyy ruumishuoneelta. Y-arpi näyttää kuroutuneen hieman umpeen ruumiinavauksen jälkeen. Nielussa on jotain epämääräistä – itiöitä? Mustavalossa näkyy itiöitä. Itiöiden mikroskopointi on järkyttävää, itiöt eivät noudata normaalia biologiaa, ja ne katoavat kesken analyysin. Essi järkyttyy, polttaa pilveä parvekkeella ja selittää havaintonsa.

Titta analysoi vielä kudosnäytteet, joissa ei ole normaalia jäykistymistä. 2/5 kudosnäytteistä on kadonnut jäljettömiin. Näytteet suljetaan ulos labraprosessista ja jemmataan vainajan lähelle.

Maanantai, 4.6. 2018; Kajaanin Scandic-hotelli

Pilvistä, tihkusateita. +12C
Aamiaispalaveri 07:30, kerrotaan eilisillan löydöt. Essi on sitä mieltä, että vainaja on hävitettävä heti kun on selvää, että siitä ei selviä enää enempää.
Komisario Haatainen tulee hakemaan Marin ja Essin asemalle. Poliisipäällikkö Valaja, apulaispolisiipäällikkö Vetomies.
 (image: http://kuula.karmavector.org/images/Kuvitus/Poliisi_Paallikko.gif)  (image: http://kuula.karmavector.org/images/Kuvitus/Poliisi_Tutkinta.gif)
Essi ja Poliisipäällikkö Valaja käyvät katsein äänettömän kommunikaation: "Ei kai se taas ole talvivaara" "se saattaa olla Talvivaara." "Hitto jos se on Talvivaara"
Haatainen kertoo kuvion: Jaakkola ilmoittautui maanantaina sairauslomalle tehtyään viikonlopun iltavuoroa. Viikonloppuna Jaakkolalla ei ollut työparia. Paikallinen poliisijohto on tästä turvallisuus rikkomuksesta jossain määrin vaikeana, ja Mari lyö lisää löylyä. Asiaa selitellään, sairaslomilla, henkilöstövajeella ja sillä että Jaakkolan piti olla esimiesvuorossa ja mennä vain tueksi muille partioille tarvittaessa. Essi ihailee Marin ammattitaitoa ja nauttii tästä viranomaisten hiillostus näytöksestä.
Saadaan Jaakkolan paikannusdata, sekä auto- ja univormukameran tallenteet. Ainoa kiinnostava tapaus oli Su 27.5. iltana, jolloin tuntematon alkoholisoitunut kansalainen oksensi hänen päälleen. Tämä jäljitetään kameralla: kansalainen näyttää ulkomaalaistaustaiselta ja asiallisesti pukeutuneelta. Oksannuksen osuessa Jaakkolaan hän jähmettyy paikalleen pariksi minuutiksi, jonka aikana oksentaja katoaa. Oksentajasta saadaan tulostettua kuva ja Mari painottaa Haataiselle ja Valajalle että henkilö on löydettävä.
 (image: http://kuula.karmavector.org/images/Kuvitus/Kamera.gif)  (image: http://kuula.karmavector.org/images/Kuvitus/mies_2.gif)

Holopaisen luona


Timo käy soittamassa patologi Jaakko Holopaisen ovikelloa. Oven avaava mies on hirveässä kunnossa – silmät seisovat päässä, iho on kelmeä, ja asunnosta vastaan lyö löyhkä. Selvästi patologilla on sama vaiva kuin Jaakkolalla, ja koko asunto on saastunut. Timo perääntyy ja sulkee oven. Titta ja Antero pyydetään apuun, ja viesti lähetetään myös Marille ja Essille.

Mari ja Essi häipyvät poliisiasemalta viestin saadessaan. Titta hakee hotellilta suojavarusteita ja näytteenottotarvikkeita.

Mari ja Essi suuntaavat Kristiina Jaakkolan asunnolle, mukanaan suojavarusteita. Puhelimessa keskustellaan toimenpiteistä; ketään ei voi viedä sairaalaan.

Titta käy Holopaisen asunnolla. Paikka on järkyttävässä kunnossa. Holopainen makaa lattialla puolitiedottomana. Titta kerää näytteitä, ja koettaa puhutella Holopaista, muttei saa vastausta. Timo ja Titta keskustelevat siitä, mitä pitäisi tehdä: Titan mielestä Holopainen pitäisi viedä sairaalaan eristyksiin, Timo on sitä mieltä, että näin ei voi tehdä. Sanaharkan päätteeksi Timo päätyy soittamaan Kähköselle. Kähkönen säikkyy avointa linjaa, ja lyö luurin korvaan. Sitten tulee koodattu viesti: "täällä broidi, faija sanoi että vie lihat autotalliin, ne voidaan sit hakea myöhemmin grillattavaksi".

Mari ja Essi käyvät Kristiina Jaakkolan luona. Kristiina avaa oven, ja näyttää väsyneeltä, mutta muuten suht normaalilta – mutta ei raskaana olevalta. Kristiina kutsuu operaattorit sisään, ja tarjoaa kahvia. Essi käy kylpyhuoneessa blacklightin kanssa, muttei löydä selviä merkkejä mistään vähäistä homeen löyhkää lukuunottamatta. Mari jää jututtamaan vähän huuruiselta vaikuttavaa Kristiinaa. Yhtäkkiä Kristiina sanoo, että hän lähtee ihanan lapsensa kanssa taivaan tähtitarhoihin – samalla jostain kuuluu hirvittävä jokellus joka muuttuu kurlutukseksi.

Kun Essi palaa WC:stä, Mari kysyy, voivatko hän ja Essi nähdä Kristiinan ihanan lapsen. Kristiina suostuu, kunhan lasta ei olla viemässä pois. Mari videoi seuraavat tapahtumat puhelimellaan. Makuuhuoneessa pinnasängyssä on lapsi, joka näyttää viikkojen ikäiseltä – ja sitten geometria lapsen ympärillä vääristyy ja lapsi näyttää karmivalta. Marilta palaa sulake ja hän juoksee kirkuen pakoon. Essi näkee lapsesta vain vilauksen ja vetää pistoolin esiin. Hän ampuu Kristiinan. Kristiina kysyy ”Miksi”, ja putoaa sitten. Essi hakee autotallista palavia kemikaaleja, ja tuikkaa koko rivitaloasunnon tuleen. Titta yrittää soittaa Essille, mutta Essi ei kuule kuin vinkunaa ampumisen jälkeen. Niinpä kuulumisia vaihdetaan tekstiviesteillä: "mari juoksi jonnekin. Ammuin. Joudun polttamaan asunnon :_("

 (image: http://kuula.karmavector.org/images/Kuvitus/laukaus_2.gif)  (image: http://kuula.karmavector.org/images/Kuvitus/hylsy.gif)  (image: http://kuula.karmavector.org/images/Kuvitus/puhelin.gif)  (image: http://kuula.karmavector.org/images/Kuvitus/kanisteri.gif)

Holopaisen luona käydään kiivasta sanaharkkaa siitä, mitä kirurgille pitäisi tehdä. Timon mielestä on saatu asiasta nyt selvät ohjeet ja haluaa noudattaa niitä, vaikka epäileekin, että karkkilaatikko ei ole yhtä eristävä kuin vaikkapa sairaala. Joka tapauksessa kuoleman kielissä oleva Holopainen roudataan jätesäkein suojattuna ja Louhelan sedatoimana vuokra-auton takakonttiin, ja viedään hotellille; karkkilaatikolle hänet saa helpommin TUKES:in maasturilla. Timo tarkastaa että parkkihallissa ei ole auton vaihdon aikana muita tai liikaa kameroita (havaitsee vain yhden joka kuvaa sisään ja ulosajo väylää.)

Essi on löytänyt lähes tolaltaan olevan Marin, joka on könynnyt ojassa. Palosireenien ulvoessa kaksikko palaa hotellille. Mari käpertyy suihkun lattialle sikiöasennossa. Essi polttaa lisää pilveä ja koettaa prosessoida. Kun Mari viimein palaa tolkkuihinsa ja kuulee Essin polttaneen Jaakkoloiden asunnon, hän kehittää paremman tarinan käytettäväksi jos ja kun poliisi heiltä asiaa kysyy. Mikään ei kuitenkaan tule selittämään luotia, johon Kristiina oletettavasti menehtyi.

Essi puhdistaa pistooliaan kun Antero saapuu hotellille pyytämään maasturin avainta. Ase jää osissa pöydälle huovan alle.
 (image: http://kuula.karmavector.org/images/Kuvitus/tulipalo_2.gif)

VihreaKuula02 -->


CategoryPelit
There is one comment on this page. [Display comment]
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki