Wiki source for kurssi


Show raw source

**Orientaatio kurssi:**

Kukin Operaattori käynyt yksin. (Joku sopiva lauantai tai arkipyhä) Kähönen varannut kirjastosta opintolukusalin tai vastaavan tilan, ko. kirjasto on juuri silloin ollut muuten suljettu, kesätauon, remontin tai muun vastaavan syyn johdosta. Ennen tiloihin pääsyä on suoritettu henkilöön käyvä turvallisuus tarkastus, jossa otetaan talteen, kaikki tallennus ja viesti välineet.
Tulevalle operaattorille on esitelty seuraava materiaali:


**Greg Mason's Surveillance videos:**
unatural +2% SAN loss 1D4

//"CLEAR! CLEAR! Desmond, get your ass on that corner and watch the grating!
Davis what's the story on that --HOLY FUCK! Davis, get back---
oh, Jesus. Mason, get that fucking camera out of here!"//

kokoelma videoita ja valokuvia, monet kuvattu 1990 luvulla. Tapahtumat tuntuvat sijoittuvan Yhdysvaltoihin. Kuvat ja video muunnettu korkearesoluutioon ja pakattu DVD:lle. Dokumentaarisesti kuvattu heiluvalla kameralla (Reality sarja Cops / Lain nimessä antaa hyvän kuvan kuvaus tyylistä, musiikki ja selostus puuttuvat)
Kriittisesti katsottuna sisällössä ei ole mitään, mitä ei voisi tuottaa modernilla efeketeillä ja erikoistehoste ohjelmistolla:
sisältönä mm:
Ryhmä katujengiläisiä varjoisella rähjäisellä kujalla, heidän kimppuunsa käy jotakin joka kääntää heidät ympäri (kirjaimellisesti, sisältä ulos), Hyökkääjästä näkyy vain vilauksia varjoista. Kuvaaja pakenee.
Leijuvia tai kelluvia niveljalkamaisia olentoja jotka näyttävät hohtavan sinertävästi puoliksi läpikuultavina. Pätkä on kuvattu pitkällä zoomi objektiivilla ja jonkinlaisen erikoisfiltterin lävitse, kuiskaavan selostuksen mukaan olennot eivät olisi muutoin taltioitavissa filmille. Mittakaava ja tarkka paikka eivät tule täysin selväksi.
DEA:n (Drug Enfordement Adminstration) agenttien rynnäkkö omakotitaloon, joka päättyy koko talossa asuneen nelihenkisen perheen ampumiseen, kun heidän ruumiistaan alkaa työntymään esiin matomaisia hirvityksiä.
New Yorkin metron jonkin käytöstä poistetun aseman huoltotiloissa kaksi FBI:n etsivää haastattelee kimeästi kuiskaavaa Henkilöä jonka epämuodostuneet kasvot näyttävät miltei koiramaisilta.
jne.

**Raportti: Operaatio PUZZLEBOX:**
unatural +2% SAN loss 1

//"It was determined that subject #14491 (Marsh, Albert, L) Was according to records recoverted at the state capital, 144 yeards old as of the date of his capture by marines."//

Valokuvaamalla kopioitu rapotti vuonna 1928 Yhdysvaltain Laivaston johtamasta iskusta Massachusetsilaiseen Innsmouthin rannikkokaupunkiin.
Alkuperäinen raporttin on kirjoittanut Kapteeni Alphonse Dumars ja se on ollut taltioituna paksuun "harmonikka" tyyliseen kansioon.
Raportti on kirjoitettu kuivuneille "sipulinkuori" lehdille ja mukana on paljon haalistuneita mustavalko valokuvia. Näihin kaikkiin on, ilmeisesti joskus paljon myöhemmin lyöty leima SECRET P4 ja DELTA GREEN EYES ONLY.
Raportti kuvaa yksityiskohtaisesti koordinoitua iskua Innsmouthiin, jonka tarkoituksena on tuhota tai vangita "kumoukselliset ja vieraat ainekset."
Raportin liitteenä on kauhistuttavia valokuvia. Tapahtuma paikoista ja ihmisistä, joista osa on epämuodostuneita. Lisäksi osallistuneiden yksiköiden After-Action raportteja ja kuuden kaupunkilaisen kuulustelu pöytäkirjat.
Vangitut oli kuljetettu jonkinlaiselle leirille tarkemmin määrittelemättömään paikkaan länsi Amerikassa.
Iskuun osallistui merijalkaväen 42. pataljoona, Rannikkovartioston kutteri General Greene, laivaston sukellusvene O-9, sekä Bureau of Investigation (jonka raportin osuuden kirjoittanut J. Edgar Hoover) ja Treasure Deparment inteligence, jonka yhteenveto on Robert Olmstedin laatima.

**Raportti: Operaatio LÄNSIRANTA:**
Unatural:1% SAN loss: 2

//"Länsimetro valmistuu syyskuussa "99,9 prosentin varmuudella." -Länsiväylä 21.08.2017
"Myös HKL uskoo: Länsimetro voi kulkea lokakuussa - mystiseksi kuvattu sähkövika, ei kaada koko metroa." -Länsiväylä 27.09.2017
"Länsimetron Kakkosvaihe viivästyy jopa neljällä vuodella. Avaus lykkäytyy vuoteen 2023" -Yle uutiset 01.03.2018//

Operaatioraportti, valokuvia, karttoja ja rakennepiirustuksia, pari lehtiartikkelia Länsimetrosta.
Länsimetron tunnelilouhinnassa paljastui kammio ja railo, jonka seinämissä oli jonkinlaisia kalliomaaluksia. Museoviraston tutkijat kutsuttiin paikalle. Seuraavana yönä, Ad-hock kokoon kutsuttu operaattori ryhmä laskeutui tunneleihin nopean briifauksen ja varustautumisen jälkeen.
Syvemmältä löytyi toinen kammio, jonka seinä oli peitetty monikerroksisin maalauksin, vanhojen päällä oli uusia, joista viimeisimmät oli nähtävästi tehty sraymaaleilla. Lisäksi löytyi paljon luita, sekä jonkin verran esineistöä. Osa luista kuului todennäköisesti ihmiselle tai vastaavalle humanoidille, lisäksi monissa luissa oli merkkejä väkivallasta sekä naarmuja joita saattoi pitää hampaanjälkiä. Ryhmä dokumentoi kammion sisällön ja jakautui kahtia osa jatkoi eteenpäin toisten jäädessä panostamaan kammiota.
Jokin tai jotakin hyökkäsi pimeydestä syvemmälle jatkaneen ryhmän kimppuun. Seuranneessa kaoottisessa tilanteessa operaattori Niittyleinikki katosi, Operaattori Orapihlaja haavoittui omien tulituksesta. Useampi ryhmän jäsen sai lieviä vammoja ja monella oli kuulovaurioita.
Ryhmä vetäytyi kiireesti takaisin kammioon ja johdossa ollut operaattori Ruusu päätti epätoivoisesta tilanteesta ja tiukasta aikataulusta johtuen räjäyttää kammion ja syvemmälle johtavat tunnelit umpeen. Operaattori Lilja vastusti tätä, ensin vahvasti verbaalisesti ja sitten fyysisesti, kunnes operaattori Päivänkakkara ja operaattori Kielo. raahasivat hänet pois. Ylempänä olleet kalliomaalaukset tuhottiin työmaan vesihiomalaitteistolla, jotta se näyttäisi prosessivahingolta.
Jo valmistuneessa Metro tunnelin osassa suoritettiin myöhemmin laajamittaista kartoitusta ja etsintöjä vastaavien poikkeamien tai luolien löytämiseksi, tuloksetta.

{{image url="images/Kuvitus/Metro.gif"}}

Debrief materiaalissa:
Esitys jonkinlaisen hätä päivystys ryhmän perustamisesta.
Esitys siitä Että Operaattori Ruusua ja Operaattori Liljaa ei käytettäisi enää samoissa tehtävissä.
Esitys siitä että uhkaa ei ole torjuttu tai kunnolla edes kartoitettu, operaatio aluetta ei voida pitää turvallisena. Jälkikäteen lisätty viittaus Operaatio: Hopealusikkaan, josta ei ole tässä enempää tietoa.
Psykologinen arvio Operaattori Ruusun Posttraumaattisesta masennus tilasta.

**Raportti: Operaatio JÄLKIKAIKU**
Unnatural: - Bureacracy: 2%Criminology: 3% Occult: 2% SAN loss: -

Keskeneräinen pitkäjänteinen tutkintalinja, luonnoksellisia mustiin panoja, yhteystietoja, karttoja eteläsuomesta, joihin tehty runsaasti merkintöjä., valokuvia ihmisistä ja parista talosta, henkilöseuranta raportteja, jokunen lehtiartikkeli, puhtaaksi kirjoitettu telekuuntelu.
yms.
Ainakin eteläsuomen alueella alkanut esiintymään uutta Kaiku nimistä huumetta, jolla vahvojen keskushermostollisten vaikutuksen lisäksi epäillään olevan myös luonnottomia vaikutuksia kohteeseen. Raportissa pyritty jakeluverkoston lisäksi selvittämään mahdolliset maahantuonti reitit, tai vaihtoehtoisesti valmistuspaikat, jos tuotanto on paikallista. Näytteen laboratorio tulokset listattu viiteluetteloon, mutta itse analyysi puuttuu. Selvityksen alla myös Spekuloitu yhteysValon perhe nimiseen herätysliikkeeseen.
Tutkinnasta vastuussa ollut, operaattori on ollut korkealla paikalla Poliisin organisaatiossa ja joutunut käyttämään prosessissa paljon epäortodoksisia tutkinta metodeja.
Tutkinta on keskeytynyt kun Operaattori Pasila on joutunut suurta mediahuomiotakin saaneeseen oikeusprosessiin.
Lisämerkinnät siitä että perin sekavan tilanteen johdosta operaattorin todellinen motivaatio on toistaiseksi rutiininomaisesti kyseenalaistettu ja se pyritään tarkastamaan. Operaattorin yhteydet pieneen turvallisuustekniikka yritykseen ja Yhdistyneet Veljestöt nimiseen rikollisjärjestöön tulee selvittää. Ainakin operaattori on oikeusprosessin aikana pitänyt jäljet Vihreään Kuulaan piilossa.

**Muuta tietoa:**

Tiedustelu lähteiden mukaan muualla maailmassa tiedetään olevan samantapaisia organisaatioita kuin Vihreä Kuula, USA:ssa vahvuudella tiedetään toimivan Delta Green, nimisen organisaation. Kanada M-EPIC:in Brittien PISCES ja Venäjän GRU SV-8, epäillään olevan järjestöjä jotka toimivat samalla alalla. Ei ole tiedossa onko EU:lla jotakin yhteistä organisaatiota tämänkaltaisille toimille.
Kähkönen varoittaa, että Brittien viraston kanssa ei tulle olla missään yhteyksissä, ja on raportoitava välittömästi, mikäli yhteydenottoja sieltä ilmenee. syytä tähän ei määritellä.
Yhdysvalloista saadun materiaalin lähteen epäillään olevan Suomalaismiehen joka sotien jälkeen osallistui asekätkentä tapaukseen ja myöhemmin pakeni vankeusrangaistusta valtoihin, on mitä ilmeisemmin sitten saavuttanut huomattavan aseman jossakin paikallisessa puolustushaarassa ja myöhemmin myös Delta Greenissä. Henkilö on uransa ja kenties vapautensakin uhalla järjestänyt informaatiota vanhaan kotimaahansa.
Lisäksi parista pienemmästä tapauksesta on saatu tieto WikiLeaks tapahtuman kautta.
Suomen organisaatiossa on tapahtunut jotakin yhdeksänkymmentäluvun lopussa tai kaksituhatta luvun vaihteessa. Kähkönen ei tiedä itsekkään tarkkaan mitä koska hänet on värvätty vasta sen jälkeen. Tosiasia on että suurin osa sitä edeltävistä raporteista ja muusta arkistomateriaalista on tuhottu. Vaikuttaa siltä että tuhomaisesta oli vastuussa sen aikainen järjestön johto. Käänsivätkö he kelkkansa vai johtuiko tuhoaminen jostain muusta syystä? Tätä ei tiedetä. Keitä he olivat? Tätäkään ei tiedetä. Satunnaista materiaalia on saatu kerättyä kasaan erinäisistä lähteistä sieltä täältä, mutta eittämättä tietoa on menetetty paljon.
Ulkomaiset kontaktit pystyvät antamaan tukea ja tietoja hyvin rajoitetusti, koska turvaluokitukset nostavat seinän nopeasti pystyyn.

----
CategoryTausta
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki